06 novembris, 2007

Prison Break ir atgriezies!

Izskatās, ka seriāls atkal ir zirgā – sestā un septītā sērija „Photo Finish” un „Vamonos”, ko vakar translēja FOX abas pēc kārtas, bija viennozīmīgi visinteresantākās, kādas bija līdz šim trešajā sezonā, varbūt pat visās sezonās kopā. Tikai iedomājieties - sestās sērijas beigās Maikls izaicina Svilpotāju cīnīties uz dzīvību un nāvi! Bang!

Sākot no sākuma, tātad Maikls, Svilpotājs un Mahouns plāno izbēgt no cietuma gaišā dienas laikā. Linkolns ar Sofiju dara visu, lai sazāļotu cietumsargu Hurtado, kurš ir liels kafijas fans, iepērkoties nelielā kioskā pāris kilometrus ārpus cietuma. Šeit Linkolns pirmo reizi izgāžas kā veca sēne, nespējot ieliet Hurtado kafijā to, ko tur vajadzēja ieliet, un Sofija ir spiesta sēsties Hurtado autiņā, lai ceļā līdz Sonas cietumam apmainītu savu kafijas tasi ar otru. Izrādās, ka Hurtado ne tikai ir pliks pauris, kurā atspīd saulīte, bet arī interese par smukām meičām, tādas kā Sofija. Taču ne tik ļoti, kad Sofija viņam paziņo, ka viņa ir Lečero īpašums. Šeit Linkolns izgāžas otro reizi, kad telefonsarunā Sjūzenai izpļāpājas, ka sargs jau ir sazāļots, lai gan Sjūzena domā, ka viņi bēgs tikai vakarā. Sjūzena pieprasa izstāstīt visu taisnību, ko paklausīgas Linkolns arī izdara.

Tikmēr cietumā tiek atrasts beigts tas jauniņais, kurš teicās pazīstam Svilpotāju. Makgreidijs ir spiests izstāstīt Lečero, ka pēdējais ap jauniņo grozījies Svilpotājs, kurš tagad tiek turēts aizdomās par slepkavību. Izskatās, ka tūlīt būs linča tiesa, jo domstarpības Sonas cietumā risina ar piekariņu plivināšanu zem deguna un oficiālu gladiatoru cīņu arēnā, nevis slepus aiz krūmiem. Maikls Mahouna kamerā netīšām atrod asiņainu slepkavības ieroci (un es zinu, ka to tur nolika Svilpotājs!) un paziņo Lečero, ka slepkava ir Mahouns.

Ja jums liekas, ka ar Mahounu tagad ir cauri, nekā! Pie viņa ciemos bija ieradušies divi FIB aģenti, kuri piedāvā viņam liecināt pret Kompāniju, ASV prezidentu un Co, tā vietā piedāvājot nieka četrus gadus ASV viegla režīma cietumā. Laikam Mahouna skapītī ir par daudz skeletu, lai viņu palaistu brīvībā tik viegli, kā otrajā sezonā tika apžēloti Beliks un Simtnieks. Kad Lečero ar acīm meklē Mahounu, viņš jau soļo ārā pa cietuma vārtiem, lai dotos uz tiesu liecināt, par ko Maiklam ir lielais šoks.

Vēlāk Linkolns ierodas pie Maikla, kurš viņam bija prasījis parādīt jaunākās Sāras fotogrāfijas, ka viņa ir dzīva. Taču Linkolns tās nevar sadabūt, bet Sjūzena uzjautrinās, ka Linkolns Maiklam nav izstāstījis tādu svarīgu faktu, ka Sāra jau ir mirusi. Viņa gan iedod viņam praktiski tādu pašu bildi, kādu Maikls jau bija redzējis, taču Linkolnam rodas pamatotas aizdomas, ka Maikls uz tik lētu triku neuzķersies. Nu tad Linkolns saņemās kā vīrs un Maiklam pasaka tieši sejā – „Piedod, bet Sāra ir mirusi, man ir ļoti žēl, man ir jāglābj Eldžejs utt”. Maikls stāv kā apstulbis, tad lēnām pagriežas un iet prom, Linkolns viņam aiz muguras kaut ko bļaustās, ka viņiem tas ir jādara utt. Protams, seko pāris obligātie emocionāli kadri, kurā Maikls neverbāli pauž savu lielo sāpi. Tas viss beidzas ar to, ka viņš ir nonācis pie secinājuma, ka pie visa ir vainīgs Svilpotājs, kuram Maikls deguna galā noplivina piekariņu! Svilpotājs ir izaicināts cīnīties uz dzīvību un nāvi! Lečero tas varen patīk, pūlim arī, bet Svilpotājs nabags izskatās pagalam satriekts. Hahā!

Taču atcerieties, ka šeit iet runa par Skofīldu nevis kaut kādu parastu sētas kranci, par sērijas galveno domātāju, visdižāko asprāti Sonas cietumā, fantastisko inženieri....Citiem vārdiem, tas bija tikai triks, lai novirzītu pūļa uzmanību laikā, kad viņi bēgs no Semija (Lečero tā sauktās labās rokas) kameras loga, jo tas atrodas stratēģiski labā vietā. Taču tā kā šī ir tikai sezonas septītā sērija, kaut kam vajag noiet greizi un tā arī notiek – bēgšanas plāns izgāžas, jo ārā nespīd saulīte, kas tādējādi nespīd sargiem acīs, vismaz tā es sapratu.

Abi varoņi tiek saukti beidzot cīnīties, ko viņi no sirds arī dara, pabojājot viens otra fizionomiju, līdz beidzot viens no cietumsargiem atklāj bēgšanas pazīmes un izceļ trauksmi. Cietumā ierodas Eskamilla ar savu brigādi, nošauj vienu ieslodzīto, kurš izskatījās visvainīgākais un vienā mierā dodas prom. Tagad Lečero grib privāti aprunāties ar Maiklu, pieprasa viņam atzīties bēgšanas mēģinājumā un...pieprasa viņu nākamreiz ņemt līdzi, hahaha, es tā jau zināju!

Tikmēr Linkolns turpina demonstrēt savas varoņa spējas un jau kuro reizi mēģina apvest ap stūri Sjūzenu, paziņojot, ka Svilpotājs un Maikls ir ar viņu. Taču Sjūzenai piezvana kāds cits Kompānijas darbonis, kurš pasaka, ka no Sonas neviens nav izbēdzis. Kamēr Sjūzena ar brigādi un Eldžeju tin makšķeri prom no tikšanās vietas, ar viņiem avāriju izraisa Sukre, visi praktiski atslēdzas uz vietas. Tikmēr dusmīgs piebrauc Linkolns, kurš vispirms vareni iekrauj Sjūzenai, tad viņu sagrābj aiz matiem, nošauj vienu stantīgu Kompānijas darboni, taču furgonā bija vēl viens, kurš tagad sagrābis Eldžeju un draud viņu nošaut. Sjūzena vēsi paziņo, ka lai viņas sabiedrotais mierīgi nogalina Eldžeju, bet te Linkolns izgāžas jau trešo reizi, nespēdams izdomāt, ka vajag mēģināt nošaut to, kurš tur Eldžeju un vienkārši padodas. Bravo, vispirms vicina kulakus un tad domā ar galvu. Lai gan man ir jāatzīst, ka Linkolns nekad nav izcēlies ar dižu domāšanu. Viņš gan Sjūzenai kaut ko nomurmina, ka viss vēl ir priekšā, lai dod viņam vēl vienu iespēju, taču Sjūzena neko nesaka un ar savu palīgu un Eldžeju aizbrauc, vismaz Eldžejs pagaidām ir dzīvs. Man ir tāds kauns par Linkolnu. :/

Atgriežoties pie Mahouna, viņš beidzot ir noskuvies, uzvilcis veco labo melno uzvalku no otrās sērijas un izskatās kā vecajos labajos laikos, kad dzina pēdas Fox River astoņniekam. Pie viņa apsargātā viesnīcas numuriņā ienāk viņa kolēģe un lūdz viņam vismaz izkratīt sirdi, taču Mahouns jau nav ar pliku roku ņemams. Viņam ir aizdomas, ka nekāda tiesas sēde nemaz nav paredzēta, bet šī šarāde bija tikai tāpēc, lai no viņa izvilinātu atzīšanos un ietupinātu ASV cietumā uz mūžu.

Sjūzena ar kādu sarunājas, ko nu darīt, un kad kamera pagriežas uz otru pusi, mēs redzam ... Svilpotāju Sonas cietuma apmeklētāju zonā! Surprise, surprise, taču es jau zināju. Viņi vienojas, ka Svilpotājs izbēgs pēc četrām dienām un viss liekas OK, ja vien viņus pa cietuma logu ar drūmu ģīmi nebūtu izsekojis Maikls. Beigas! Noslēgumā ielūrēsim astotās sērijas notikumos.

5 komentāri:

  1. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  2. Toties tagad līdz janvāra vidum jāgaida... :(

    AtbildētDzēst
  3. Njā, bet neko darīt - gan jau laiks ātri paskries. :)

    AtbildētDzēst
  4. Kapēc arturchix esi izmainijis savu blogu, un arī ielicis vecu informāciju pa 3.sezonu?:o Un pa 4. sezonu vairs kapēc neliec? Kas notiek?

    AtbildētDzēst
  5. Vai, sajaucu lapas.:D Google rakstor tur atrod vairākas tavas lapas.:)

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!