23 novembris, 2007

Seriāls ietur (lielmeistara) pauzi

Tieši tad, kad ir sākušies ievērības cienīgi notikumi un paliek aizvien interesantāk, Amerikas scenāristi izdomājuši pieteikt streiku, kas diemžēl ietekmē arī Izlaušanās trešās sezonas izrādi. Līdz 9.sērijai mums tagad ir jāgaida aptuveni divi mēneši – FOX ir paziņojis, ka tā tiks translēta tikai 14.janvārī. Tiesa gan, arī Izlaušanās pirmajā sezonā pašā interesantākajā momentā pēc 13.sērijas seriāla producenti izlēma, ka ir vērts ieturēt veselu četru mēnešu pauzīti, lai vēlāk atgrieztos un visus satriektu ar satriecošām sērijām.

Taču pagaidām atgriezīsimies pie notikumiem trešās sezonas astotajā sērijā „Bang and Burn”, par kuru es tā arī vēl neesmu uzrakstījis aprakstu, jo mani kaitinoši kavēja daži reālās dzīves neatliekamie uzdevumi.

Trešajā sezonā beidzot parādās Misters Plikpauris jeb tas mistiskais Kompānijas bosu boss, kurš otrajā sezonā bija tik svarīgs, ka Bilam Kimam sarunas vietā regulāri pasniedza lapiņas ar savām tēzēm. Man domāt, ka viņš ir kaut kas līdzīgs Smēķētājam no X-lietām, tikai atšķirība tāda, ka viņš nesmēķē, ir plikpauris, un šeit nav iesaistīti citplanētieši, taču mistikas un svarīguma līmenī viņi ir liekami vienā skapītī. Nu lūk, viņš tagad satiek Sjūzenu un viņai paziņo, ka pietiek māžoties ar Svilpotāja lēno izlaušanos no Sonas cietuma, un ir laiks viņu no turienes dabūt ārā ar blīkšķi – tiešu iebrukumu. Sjūzena viņam aizrāda, ka tas ir riskanti, kamēr Mr.Plikpauris Sjūzenai ierāda viņas vietu.

Sofijai piezvana kāds vīrietis, kurš paziņo, ka ir Svilpotāja īpašumu pārvaldnieks un lūdz Sofiju ierasties uz kaut kādu māju, kur ir notikusi ūdens avārija. Izrādās, ka Svilpotājam zvejnieka dēlam ir īpašums, par ko Sofijai nebija ne jausmas, par ko viņai ir lielais šoks. Viņa ierodas šajā mājā, parakņājas pa tukšām atvilktnēm, kurā atrod tik nesvarīgus dokumentus kā Svilpotāja pasi ar citu vārdu un uzvārdu – Gerijs Millers. Šajā brīdī ierodas Sjūzena, konfiscē visus atradumus, piedraud Sofijai un aiztriec viņu prom.

Svilpotājs tiek informēts, ka Kompānija viņu izlauzīs ārā ar spēku, par ko Svilpotājs ir manāmi neapmierināts, jo uzskata, ka šis pasākums izgāzīsies. Lečero Maiklam un Svilpotājam no saviem apartamentiem parāda slepenu tuneli, kurš tālāk ir uzspridzināts, taču no turienes varētu rakties ārā un tādā veidā izbēgt. Svilpotājs pavisam nopietni apsvēra domu nogalināt Maiklu, jo tā viņam ieteica Sjūzena, taču tomēr laikam nespēj. Lai arī nelietis, taču pagaidām nav slepkava.

Kompānija mēģina atbrīvoties no Linkolna, jo tagad gan Maikls, gan Linkolns viņiem nav vajadzīgi, taču Linkolns ar Sukri uzbrucējus pamatīgi nokautē. Linkolns beidzot ir guvis mācību stundu un identiskā situācijā iepriekšējo reizi viņš izgāzās kā veca sēta un neriskēja nošaut Eldžeja sagūstītāju, tagad viņš tomēr noriskēja un vienu kompānijas darboni ņēma un nošāva ar tiešu trāpījumu. Varbūt noriskēja tāpēc, ka sagūstīta bija Sofija, kas to lai zina.

Maikls uzzina par šiem satraucošajiem notikumiem un saprot, ka Kompānijai viņi vairs nav vajadzīgi, un tā mēģinās Svilpotājam palīdzēt izbēgt pati ar saviem spēkiem. Tā arī notiek – pulksten piecos pēcpusdienā uz Sonas cietumu atlido divi helikopteri, no kuriem tiek apšauti daudzi cietumsargi, kā arī viens helikopters noritina lejā kāpnes, lai paķertu līdzi Svilpotāju, kurš ir uzlīdis vienai ēkai uz jumta. Maikls viņam seko, tagad viņi pavisam nopietni izvicina rokas, taču izšķirīgajā brīdī Maikls neļauj Svilpotājam aizbēgt. Misija izgāžas un Sjūzena saprot, ka viņai draud lielas nepatikšanas.

Cietumā tiek iedarbināta trauksme, Svilpotājs viltnieks noģērb savu kreklu, lai nevarētu atpazīt, kurš ir mēģinājis izbēgt, taču arī Maikls nav vakarējais, uzspējot savu kreklu nomainīt pret citu. Taču vakarējais arī nebija cietuma ģenerālis Zavala, kuram ir pamatotas aizdomas, ka pie pēdējiem diviem bēgšanas mēģinājumiem ir vainojams tieši Maikls Skofīlds. Maikls tiek izvests no cietuma un aizvests nezināmā virzienā, acīmredzot, lai spīdzinātu.

Kamēr mēs gaidam nākamo sēriju, varam noskatīties ieskatu devītajā sērijā.

4 komentāri:

  1. baigi švaki, ka tagad tiek ieturēt lielā pauze, gaidīju, ka tas varētu notikt tikai uz 12 epizodi, kā parasti, bet šie iedur ar nazi mugurā:( nu neko, jāgaida!

    AtbildētDzēst
  2. Man jau liekas ka Svilpotājs būs Mr.Plikpaura radinieks.....

    AtbildētDzēst
  3. Svilpotājs saimnieks...
    Idioti!! Ko jūs to Vislera vārdu tulkojat??????????????????

    AtbildētDzēst
  4. Es tulkoju tā, kā uzskatu par pareizu - mans blogs, mani noteikumi. T-Bag kā Saimnieku iztulkoja TV3, un lai gan tulkojums liekas jocīgs, es to pieņēmu. Katrā ziņā, izklausās labāk par Tībegu. Svilpotāju iztulkot bija vēl vienkāršāk.

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!