14 decembris, 2008

Bumeranga efekts jeb dots devējam atdodas

Izskatās, ka es jau atkal nepiedodami kavējos ar aprakstu, taču vienmēr ir labāk vēlu nekā nekad, vai ne? :) Atgādināšu, ka iepriekšējā sērija beidzās ar to, ka Selfs atklāja, ka Scylla mašīnītei trūkst vienas detaļas, bez kuras aparāts ir nepilnvērtīgs. Lai arī nosauca jauno Scylla pircēju Vikanu par klaunu, tas nepalīdzēja – jāiet ciemos pie Maikla pēc iztrūkstošās detaļas.

Selfs izmanto pārsteiguma momentu un Maiklam ar pārējiem negaidīti uzbrūk, ar automāta palīdzību noliktavā iešaujot gāzi, cerībā visus izkvēpināt ārā. Izskatās, ka Selfam izdosies gūt virsroku, taču Links laikus pamana, ka kaut kas nav riktīgi, tāpēc pārsteidz Selfu un iedod vienu kārtīgu belzienu pa pareizo vietu, Selfam atslēdzoties.

Links nogādā Selfu pie pārējiem, tādējādi A-komanda jau atkal ir gandrīz pilnā sastāvā, vien šoreiz Dons ir citā statusā. Kamēr viņi diskutē, kurai no pusēm vajadzētu atdot Scylla aparātu vai izzagto čipu, ierodas Grečena un savāc Selfu. Es mazliet pabrīnījos, ka visi šos tā mierīgi palaida vaļā, taču whatever. Vismaz Sukre izmantoja momentu un paslēpās Selfa autiņā, lai noskaidrotu, uz kurieni viņš plāno braukt.

Mahouns ir sarunājis tikšanos ar veco kolēģi Lengu un meklē uzticamus cilvēkus, kam nodot Scylla, lai beidzot izrēķinātos ar Kompāniju. Lenga atgādina, ka 2. sezonā Mahounam nepatika FIB aģents Vīlers (labi, labi, šoreiz netulkosim viņu par Riteņotāju!), un viņš tagad būtu tas uzticamais cilvēks no valdības, kam iedot Scylla.

Savukārt Kompānija nedomā padoties, tāpēc ar gūgli, satelītu vai citu tehnoloģiju palīdzību mēģina sadzīt rokā Scylla zagļus. Kad ģenerālis Krancis saprot, ka rezultāti nav iepriecinoši, ar satelītu palīdzību sāk meklēt Selfu un Grečenu.

Paslēpies Selfa mašīnā, Sukre padod ziņu Maiklam, kur Selfs ar Grečenu ir apmeties, kā arī pamana, ka Dona autiņā glabājas vēl neizlietoti gāzes izkvēpinātāji, un viņa prātā rodas ģeniāla ideja.

Kamēr visi cepās ar savām problēmām, pēkšņi tāda gadās arī Saimniekam, kurš kā ķīlniekus ir sagūstījis Grečenas māsu Ritu un meitu. Negaidīti ciemos ierodas kāds Bībeles pārdevējs, taču arī šoreiz pat ēzelim ir skaidrs, kas tas ir par fruktu. Arī Saimnieks nav vakarējais, un kad viņš sprediķotāja pirkstā pamana gredzenu no kādas elitāras armijnieku skolas, Dieva kalps tiek sagrābts nežēlīgā gūstā. Rita puņķojas un lūdz Saimnieku nabaga pārdevēju atlaist brīvībā, taču Saimnieku tik viegli nepārliecināt. Tomēr, kad beigās sagūstītais savu lomu nospēlē pārliecinoši un spēj pat nocitēt atsevišķus Bībeles pantus, Saimnieks notic. Tikai jau nākamajā momentā pēc sprediķotāja atbrīvošanas sagūstītais pārvēršas par uzbrucēju, un Saimnieks momentā atslēdzas. Izrādās, ka tomēr bija Kompānijas iesūtīts aģents, taču vismaz netika sagrābti Rita ar meitu, jo Saimnieks šos jau laikus palaida vaļā.

A-komanda noorganizē ofensīvu, lai atgūtu Scylla – Selfs no savas viesnīcas istabas tiek izkvēpināts tieši tādā pašā veidā, kā to darīja viņš pats. Dots devējam atdodas, Selfam ir neliels šoks, taču viss beidzas ar to, ka Dons savu aparātu pazaudē, ko savāc Maikls. Izskatās, ka Scylla ir atgūta, taču pavisam nelaikā par sevi atgādina Maikla smadzeņu audzējs, un Maikls pakrīt uz ielas asiņojam. Viņu panāk Selfs, atņem Scylla mašīnīti, taču tad ierodas Kompānija, un Selfs ar Grečenu knapi izsprūk. Toties tiek savākts Maikls, un Links jau atkal nevar neko labāku izdarīt, kā aizkautā balsī saukt pēc Maikla.

Selfs, lai arī joprojām uzvedas kā ērglis, ir mazliet nomierinājies, par ko liecina viņa saruna ar Maiklu, ka viņam nav nekādu iebildumu pret A-komandu, jo tas ir „tikai bizness”. Taču tad seko mazliet šokējošs pavērsiens, ko es patiešām negaidīju. Tikšanās laikā ar pircēju Vikanu Selfs vispirms pārliecinās, ka naudiņa jau ir ceļā, un tad gan pircēju, gan viņa pavadoņus vienkārši apšauj. Grečena ir patiesi šokā, taču kā uzskata Dons, tā kā nauda jau ir ceļā, nav pamata Scylla aparātu atdot. Ko lai saka, tik rūdīts blēdis, ka pat garīgi nelīdzsvarotā Grečena viņam blakus izskatās pēc iesācēja.

Mahouns uzzvana Linkam, lai uzzinātu sliktās ziņas, ka A-komanda ir pazaudējusi Scylla. Vīleram tas nepatīk, Lengai arī ne pārāk, taču viņi piedāvā Aleksu eskortēt līdz kādam, kam nodot liecību. Mahouns gan saprot, ka nekāda liecības nodošana nav paredzēta, taču viņš autiņā iekāpj.

Lai arī Maikls ir savākts, Kompānija viņu ir uzsākusi dakterēt. Negaidīti Kompāniju ierodas apciemot Links, kurš ar ģenerāli noslēdz vienošanos, ka viņš atgūs Scylla aparātu, bet Kompānija nodrošinās sekmīgu Maikla izveseļošanos. Krancis ir tīri apmierināts, ka Links ir beidzot sācis racionāli domāt un kā bonusu viņam iedot mapīti ar nosaukumu „Tombstone II”. Mēs, protams, varam diskutēt, kas tajā varētu atrasties, taču man šķiet, ka ir diezgan droši, ka info par Maikla un Linka māti, kas izrādīsies pavisam dzīva esam.

Nākamā sērija jau rīt, turklāt manā rīcībā ir informācija, ka tās laikā mēs atvadīsimies no viena galvenā varoņa... Ja tas jūs nošokēja, tad jums noteikti patiks arī tas, ka aiznākamajā sērijā atvadīsimies no VĒL VIENA! :P Vairāk neko nezinu, jāgaida sērijas, taču ir diezgan droši, ka tie būs Sukre un Grečena, nav obligāti tādā secībā. Turklāt nākamajā sērijā redzēsim arī Vestmorlendu! Aprakstu droši vien uzrakstīšu otrdien vai trešdien, taču pagaidām rekur reklāmas rullīši. Bildes no Spoiler TV.

31 komentārs:

  1. Paldies par aprakstu!
    Tu mani sabēdināji pasakot, ka ies bojā vēl divi.:( Un cik sapratu, tad Sukre ar Grēčenu.:( Abu divu būs žēl.:( Es to nevaru pārdzīvot.:/ Par Belika nāvi jau ļoti bēdājos, jo kaut arī citiem viņš krita uz nerviem, man viņa izgājieni patika. P.S. Drīz jau nākamā sērija.:))

    AtbildētDzēst
  2. Nu re, arī apraksts klāt, paldies.
    Nu sevišķi es neskumtu ne par Grečenu ne Sukri. Lai gan Sukre Maiklam un Linkam ir daudz palīdzējis, man viņa mīksti latīņamerikāniskais tēls pie sirds negāja.
    Starp citu lasīju vienu interviju ar Ventvortu Milleru, kurā viņš saka, ka viņaprāt šai jābūt pēdējai sezonai un piedevām Maiklam beigās jāmirst, jo šī nav tā filma, ur beigās viņš apkapj savu sieviņu un noskatās uz trīs bērneļiem pie mājas ar baltu sētiņu, jo gana daudz sūdu (te var rupjības rakstīt) viņa rīcība ir izraisījusi.
    Vēl viens starp citu - ārzemju forumos dikti cepas, ka viss velk uz to, ka Maikls ir ģenerāļa dēlēns. Baigi ceru, ka tie ir tikai pilnmēness murgi, jo Hamelionu rotaļu cienīgas kaislības ir pēdējais, ko gribēju sagaidīt no šī seriāla.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par aprakstu, bet, kaut kā neticās par Sukri, jo lasīju vienu intrviju ar viņu, ka viņš pašlaik plāno kaut ko saistībā ar labdarību, tikmēr, kamēr PB būs pārtraukums - Ziemassvētku brīvdienas, tāpēc man domāt, ka Sukre vēl filmējas ??? Varbūt tas būs Selfs un Grečena?

    AtbildētDzēst
  4. Ā un vēl interesanti bij tas, kad Maiklam kāds uzlika roku, kad viņš tur gulēja Kompānijas telpās, izskatījās jau pēc Ģenerāļa rokas!!!

    AtbildētDzēst
  5. Par sēriju: Vispār esmu nedaudz vīlies, biju gaidījis kaut ko iespaidīgāku. Īsti nezinu, kas, bet kaut kas pietrūka...


    Vispār man būtu ļoti žēl, ja vairs neparādītos Sukre. Tomēr jau no pirmajām sērijām viņš kļuva par uzticamu draugu un palīgu Maiklam. Kā jau te viens acīgais bija pamanījis, tad prom no seriāla ir trīs no personāžiem, kuri ir vairāk pakaļplānā(domāju sezonas kopbildi)-tā kā varētu arī būt Grečena un Selfs.
    Būtu interesanti, ja tomēr atgrieztos Kelermans. Viņam noteikti varētu atrast nozīmīgu lomu Kompānijas sagraušanā.

    AtbildētDzēst
  6. Tas, ka tie abi būs Grečena un Sukre, ir populārākais šī brīža pieņēmums, un es tam piekrītu. Starp citu, Sukrem nebūtu obligāti jāmirst - vienkārši doties prom uz Meksiku pie savas džudītes un dzīvot laimīgi līdz mūža galam.

    Arī es esmu dzirdējis par teoriju, ka Maikls varētu būt ģenerāļa dēls, taču tas būtu pilnīgs nonsenss. Ģenerālis jau vairākkārt lika viņu nogalināt - vai tiešām Krancis būtu licis nogalināt savu dēlu, turklāt ja savai meitai Līzai atzinās, ka viņas vietā būtu labāk gribējis dēlu?

    Tāpat neiztur kritiku pieņēmums, ka ģenerālis visu laiku neesot zinājis, ka Maikls ir viņa dēls. Ja jau viņam būtu bijis sakars ar Skofīlda mammu, tad saliec 2+2, ka Kristīnas Rozas Skofīldas dēls Maikls Skofīlds varētu būt viņa dēls, un ar tādām iespējām, kā ģenerālim, patiesības noskaidrošanai vajadzētu būt 5 minūtes. Domāju, ka tam momentam ar roku nevajag pievērst pārāk lielu uzmanību - vienkārši Krancis tagad paļaujas, ka Maikls Scyllu spēs atgūt, tas arī viss.

    AtbildētDzēst
  7. Jā tas arī ir diezgan iepējams, jau aplūkojot bildi liekas, ka tie, kas ir aimugurējā daļā visi pa vienam atstāj seriālu tāpēc vairāk sliecos uz Grečenu un Slfu! Ja Sukre pazudīs no sreiāla, tad daudzi tam seriālam atmetīs ar roku, jo viņš tomēr tur iederējās un man personīgi patika, daudziem jau nepatika, kad Beliks aizgāja, kā 'bus ar Sukri (tas pats)

    AtbildētDzēst
  8. Vēlos tikai norādīt, ka ik pa laikam internetā uzpeld sagaidāmo sēriju scenāriju pāris lapas, turklāt par 90% tie atspoguļojās arī sērijās. Tā, piemēram, es jau vismaz 2 mēnešus iepriekš zināju, ka būs tāds personāžs Ričards Sūters, kurš nošaus Stentonu un Maiklam pieteiks vizīti ar ģenerāli, par Deividu Beikeru, kā arī zināju par bībeles pārdevēju, kas izrādīsies Kompānijas aģents.

    Daži fani vienkārši ir pamanījuši, ka nākamo sēriju scenārijos neparādās Grečena ar Sukri, tāpēc ātri izplatījās runas, ka drīz ar viņiem kaut kas notiks. Turklāt laikam amerikāņu TV apskatnieks Maikls Osiello kaut kad izteicās, ka šīs un nākamās sērijas laikā no seriāla atvadīsies divi ļoti būtiski personāži, tātad...

    Selfs vismaz pāris sērijas sadarbosies ar A-komandu, bet Mahouns ir redzēts 19.sērijas scenārijā, kurā viņš uzbruks kādam snaiperim, bet Linku laikam sašaus. Ir diezgan droši, ka šoreiz iet runa par Sukri un Grečenu, diemžēl.

    AtbildētDzēst
  9. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  10. Nene, daudz lielāks "diemžēl" ir par Linka sašaušanu.
    Bet Sukre lai tik laižas pie savas džudītes un visiem būs labāk.

    Kā jums patika Saimnieka sirds atmaigšana?

    AtbildētDzēst
  11. Cik garš būs seriāla demonstrēšanas pārtraukums?
    Vai nākamajā sērijā uzzināsim, kas ir Scylla?
    Kas notiek ar reitingiem?

    AtbildētDzēst
  12. Nu laikam visi bija noilgojusies pec raksta, ko te vel lieki piebilst, tulit jau nakama serija. Bet tas par 2 liikiem.... Gretchenai jau sen vajadzeja kajas atstiept, bet Sukrem... Nu nezinu, katra serija ir bijis un pie tam Maikla draugs, kurs nekad nav nodevis. Tas butu tiesam par traku... Man ari gribetos zinat kad saksies partraukums un cik ilgi vins bus?
    Janis.Z

    AtbildētDzēst
  13. nja, Grečena varētu aiziet, pat brīnos, kā jau tas nav noticis līdz šim, nu Sukre, cerams, aizbrauks pie savas ģimenes un viss būs ok;)

    AtbildētDzēst
  14. Kur var redzēt kadriņus ar sērijām, kas plānojas būt????

    AtbildētDzēst
  15. Par Saimnieku es vispār brīnos, kā viņam ir izdevies izdzīvot līdz 4. sezonai. :) Šķiet, ka scenāristi tagad tik izmisīgi no viņa cenšas pataisīt nesaprastu varoni, ka Saimnieks izvilks līdz seriāla beigām, galvenokārt ģeniālā aktiera dēļ. Tāpat arī Mahouns sākotnēji nebija plānots ilgāk par 2. sezonu, bet ko lai dara, ka aktieris izcili tēlo, žēl izmest ārā. :)

    Es šobrīd nezinu, kad ir plānota seriāla atgriešanās ar 17. sēriju, taču droši vien, ka kaut kad martā vai aprīlī. Ja būs divas bonus sērijas, tad vēl sanāk veselas astoņas sērijas, tā ka ir ko gaidīt.

    Es arī ceru, ka Sukre tiešām aizceļos prom, nevis tiks vienkārši nošauts, taču līdz šim tikai Simtnieks (C-Note) ir bijis vienīgais, kurš no seriāla neaizgāja līķautā...

    AtbildētDzēst
  16. Njaa... Piekrītu par T-Bag atveidojošā aktiera ģeniālo spēli. Pakāpeniski no konkrēta mērgļa pārtapis par samērā sakarīgu cilvēku. Tagad viņu ieslodzīt būtu iznīcinoši pārtopošajam T-Bag - atgrieztos ķēms, kura aiziešanu (ar kājām pa priekšu kastē) vēlējās, manuprāt, 99% skatītāju, tas būtu bijis loģisks iznākums mirklī, kad šim nošņakāja plaukstu, savukārt tagad viņš kaut kā ir pārveidojies.

    Bet no tādiem samērā galveniem varoņiem bojā nav aizgājis Poups, Sofija un LJ ;). Nu katrā gadījumā, ja reiz Sukrem jāaiziet, tad ceru, ka būs C-Note variants(alive and happy :)) Cerams, ka viņš tomēr paliks, kā nekā mans favorītpersonāžs iekš Prison Break

    AtbildētDzēst
  17. T-Bags ir izdzivotajs vins ir cilveks kas vienmer mak kauka tikt ara no sudiem :D nebrinos ja beigas vins vienigais paliks dzivs :D

    AtbildētDzēst
  18. Kāds nezina, kas tā par figņu, ka man tagad pēc novilkšanas prasa vēl kaut kādu passwordu, lai varētu atvērt?????

    AtbildētDzēst
  19. Seriāls pārvēršas par ziepju operu...kāda iksa pēc Grečena un Dons un T-Bags strādātu Linkolna pavadā? Ja nu vienīgi Ģenerālis katram piesolīja pa vienam miljonam.
    Plus vēl, Kompānijas sekretāre zin visus datus par Selfa un Grečenas atrašanās vietu (jo tiek izsekoti viņu telefoni u.t.t.), bet tā vietā lai to inforomāciju iedotu speciālo uzdevumu vienībai ar pāris Apache helikopteriem un trīs F16 lidmašīnām, viņi savu eksistenci (atrast Scylla) uztic pāris kovbojiem ar skanošām tupelēm (kas traucē klusītiņām lavīties par tukšiem angāriem) un kas pie tam nemāk šaut....
    Ticamības moments zūd....plus vēl visas šitās baumas par Maikla mammu, kas varētu būt Scyllas jaunā īpašniece un visiem iespējamiem radu rakstiem...
    Nu ja, Scylla ir kaut kāds aparāts ar informāciju par lielisko Saules enerģiju...
    Labi vismaz, ka pēdējās sērijas tiešām ir pablāvas un vairs nav tik spriedzi izraisošas beigas katrā sērijā....būs vieglāk tos 3 mēnešus bez seriāla...

    AtbildētDzēst
  20. Un jā, manas cerības par Kompāniju un lielisko aktieri Leon Russom aka Ģenerāli sāk piepildīties - viņš ir LABAIS TĒLS!!! :) Atceraties no pēdējās sērijas - ļoti bieži tika teikts, ka ne viss ir tas, kā izskatās :) To teica arī Ģenerālis Sārai, runājot par Kompānijas darbību kopumā. Tā ka īstais ļaunums varbūt izrādīsies Maikla mamma, un Ģenerālis ir nesavtīgs cilvēks, kas ziedo savu sirdsapziņu (jo ir spiests nogalināt cilvēkus), cildena mērķa labā...jo Scylla tak arī ir izrādās ir pozitīva spēļmantiņa... Ģeniāli :)

    AtbildētDzēst
  21. Te autori dod mājienus, kas būs nākamajā sērijā, kas būs rudens sezonas fināls:
    http://www.iimmgg.com/image/31cd741c07a5e3e637b7dc3836139c3b

    AtbildētDzēst
  22. Nezin, kā tur ir ar reitingiem tagad? Kāpas jo projām, vai kritas???

    AtbildētDzēst
  23. autor, dod kadu majienu kad bus apraksts jaunais!

    AtbildētDzēst
  24. arturchix Tu manlieks pelnies oglīti savā Z-svētku zeķē...

    AtbildētDzēst
  25. Jā, turklāt labi daudz ogles. :) Sorry par kavēšanos pēdējā laikā - vnk sāku strādāt jaunā darbā, kas izsūc manu enerģiju, bet vakarā mājās galvā ir īsts ķīselis...

    Droši vien raksts būs svētdien pēcpusdienā, jo rīt visu dienu nebūšu pie interneta.

    Raiti, par reitingiem arī uzrakstīšu. ;)

    AtbildētDzēst
  26. ko jūs varat pārmest viņam, ka nav laikā apraksts?? viņam taču par to nemaksā, tas ir viņa hobijs! visu cieņu artuchix, jo es ar savu slinukumu pat 10 teikumus nevarētu uzrakstīt!

    AtbildētDzēst
  27. tb arturchix :)

    AtbildētDzēst
  28. Veel happy end bija Treisijam... ;)

    AtbildētDzēst
  29. ...un vēl happy end bija tam korpulentajam Sukres kuzenam, kuru par info nodošanu Beliks "it kā" pārsūtija no Fox River uz kautkādu kruto mīksta režīma cietumu ar biljardiem, golfa laukumu utt :D

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!