29 decembris, 2008

Gavēnis līdz aprīlim...

Vai tiešām pēdējo sēriju vadmotīvs būs Maikls pret Linku? Seriāls ar sešām vai astoņām jaunām sērijām TV ekrānos atgriezīsies tikai nākamā gada aprīlī jeb pēc četriem gariem mēnešiem. Kā liecina dažādi ieskati nākamajās sērijās, kā arī video rullītis šī raksta beigās, Maikls pavērsīsies pret Linkolnu un savu māti, jo viņam nav pieļaujamas pēdējo metodes. Īsumā par notikumiem pēdējās divās sērijās – iztiksim bez pārlieku gariem palagiem. :)

15. sērijā „Going Under” Links ar ģenerāli Kranci noslēdz vienošanos, ka viņš Kompānijas uzdevumā atgūs Scylla ierīci, bet Kompānija izdakterēs Maiklu. Apbrīnojama kažoka pārsviešana uz otru pusi, lai arī cēlu mērķu vārdā. Links ir tik ļoti apņēmies to paveikt, ka neglīti apskādē arī Saimnieku, kurš pēdējās sērijās dara visu, lai pie dieviem varētu aiziet ar šķīstu dvēseli (lasi, Tedijam tomēr IR dvēsele). Saimnieks ir spiests Linkam izstāstīt, kur Selfs ar Grečenu ir aizbraukuši tikties ar Scylla pircēju.

Es tā arī nesapratu, kurā brīdī pēc Vikana nošaušanas parādījās otrs pircējs, taču nav svarīgi – viss beidzas ar to, ka Selfs tiek viegli sašauts, ierodas Links un Sukre, bet pircējs ar Scylla aparātu čemodānā jau ir tālēs zilajās. Grečena nez kāpēc tiek pažēlota. Ģenerālis ir ārkārtīgi nikns, ka Scylla ir palaista vējā un liek Linkam sadarboties ar Grečenu, Selfu un Saimnieku, lai to atgūtu. To pašu Grečenu, kuru viņš pirms pāris sērijām bija gatavs nošaut, tiklīdz viņu ieraudzīs.

Sukrem beidzot mērs ir pilns, un viņš atvadās no Linka un arī seriāla skatītājiem, lai beidzot dotos dzīvot savu dzīvi. It kā tas netiek tā uzsvērts, taču ir diezgan skaidrs, ka viņš vairs neatgriezīsies, vismaz ar nosacījumu, ka 4. sezona ir arī pēdējā. Lai tev un Marikrusai veicas, papi!

FIB aģenti Vīlers un Lenga pārved Mahounu uz ieslodzījuma vietu, taču pārvešanas laikā viņš izbēg. Lai arī Lenga viņam sadzen pēdas, tomēr vecas draudzības un cieņas vārdā viņa nespēj izšaut un pat samelojas Vīleram, ka Mahouns ir aizbēdzis uz otru pusi. Alekss acīmredzot sakontaktējas ar Linku un ir gatavs viņam piebiedroties, lai meklētu Scylla.

Maikls tiek dakterēts ar eksperimentālām metodēm un tiem, kuri to vēl to nav uztvēruši, jau kārtējo reizi tiek pasviesta nojausma, ka Maikla māte varētu būt dzīva. Taču līdz oficiālam paziņojumam bija jāpagaida līdz nākamajai sērijai. Dakterēšanas laikā Maikls zemapziņā satiekas ar sen neredzēto onku no Fox River cietuma Čārlzu Vestmorlendu, kurš Maiklam laipni norāda, ka tagad viņu laikam var saukt arī par D.B.Kūperu. Aizkapa jociņi. :) Vestmorlends Maiklam palīdz izprast, ka Scylla patiesībā nav nekas ļauns, bet gan kaut kas labs. Kā izrādīsies, tā ir kaut kāda revolucionāra saules enerģija, uz kuras pamatiem var balstīt veselu rindu jaunatklājumu. Kaut kāds sviests. Kā jau teica ģenerālis, kamēr viņiem ir Scylla, viņiem ir vara, tikai viņš to bija domājis tiešā nozīmē. Maikla secinājums – tie, kas grib iegūt Scylla, grib nevis iznīcināt Kompāniju, bet gan nodibināt jaunu Kompāniju! Es jau ar gara acīm redzu seriāla noslēgumu – labie atgūst Scylla un atdod to mirstīgajiem cilvēkiem, kas viņus ieceļ svēto kārtā. The end. :)

Kad Maikls atjēdzas, viņš ir nepatīkami pārsteigts, ka Links tagad strādā Kompānijas labā. Links viņam pasviež „otrā kapakmeņa” mapīti un saka, ka māte kādreiz strādājusi Kompānijas labā, par ko Maiklam ir lielais šoks. Pagaidiet līdz nākamajai sērijai...

16. sērijā „The Sunshine State” Links, Grečena, Selfs un Saimnieks ir devušies uz Maiami, kur viņi esot sadzinuši pēdas Scylla pircējam. Vispār kaut kāds bezpriģels – nav skaidrs, kā viņi to izdarīja, turklāt kā sadzina pēdas kādai blondīnei, kas esot pircēja pavadone. Labi, pievērsim uz to acis. Links blondīnei pieprasa izstāstīt, kur var atrast ļauno pircēju, taču viņa Linku aizved uz tikšanos ar kādu savu draudzeni, kura visu zinot. Ne nu zināja, ne kā – ne tikai šī draudzene pēkšņi izkūpēja zilā gaisā, bet arī blondīne izrādījās rafinēta blēde, kura laikam telepātiski spēja informēt savus sabiedrotos, kur viņa atrodas. Viss beidzas ar to, ka arī blondīne pazūd, bet Links tomēr nav galīgi izgāzies, jo viņam ir vismaz blondīnes maks.

Starp citu, no Mahouna un Selfa varētu sanākt tīri interesanta komanda. Vismaz tā scēna, kad viņi no doku pārvaldnieka izvilināja informāciju par Scylla pircēja atrašanās vietu, bija zelta vērta!

Maikls atmostas kaut kādā lauku rančo, kur viņu ar dabiskām metodēm ārstē dakteris Noltons. Labais dakteris izskatās lāga vīrs, kurš Maiklam stāsta par viņa pagātni un arī piemin tādu mazsvarīgu faktu, ka Maikla un Linka māte ir dzīva. Saprotams, Maikls sākumā par to tikai pasmejas, taču kad Noltons demonstrē Maikla bērnības bildes, kuras tika uzņēmusi viņa māte un izstāsta pāris nezināmus faktus, Maikla domas strauji mainās.

Sāra saņem anonīmu īsziņu, lai ierodas uz tikšanos pilsētas centrā. Viņa paklausīgi tā arī izdara, taču tiek nolaupīta un aizvesta pie ģenerāļa meitas Līzas, kas tagad tēlo labo samarieti un izstāsta, kur var atrast Maiklu. Tagad viss aiziet kā pa ķēdīti – Sāra piezvana Linkam un izstāsta jaunumus, sarunu noklausās Saimnieks un piezvana ģenerālim, ģenerālis piezvana Noltonam un Fergusonam un informē, ka ārstēšanai vairs nav laika un vajag pielietot radikālākas metodes. Citiem vārdiem, izskalot Maikla smadzenes, lai viņš savu potenciālu varētu ieguldīt Kompānijas attīstībā. Taču Maiklam ar vecu triku palīdzību izdodas izlauzties, ar zālēm sašpricēt labo dakteri un aizbēgt, lai taptu noķertam pāris kilometrus tālāk. Taču te iejaucas Sāra, kuras vadītais džips taranē Fergusona vāģi, un Maikls ir glābts, bet Fergusons mētājas kaut kur ceļa malā.

Maiami savstarpējās spēlītes, kurš par kuru ir viltīgāks, beidzas ar to, ka Scylla pircējs tiek nošauts, Grečena (it kā) nāvīgi sašauta, bet no Scylla nav ne vēsts. Pircējam piezvana viņa boss, un klausuli paceļ Links: „Es tevi atradīšu, lai kur tu būtu. Vai dzirdi mani? Ar tevi ir cauri”. Klausules otrā galā klusējot stāv sieviete, kas kādam savam pakalpiņam stāsta: „Tas bija Linkolns. Mans dēls”. Kristīna Roza Skofīlda ir jaunā Scylla īpašniece! Par iespējamām teorijām, kā šī drāma atrisināsies, es uzrakstīšu atsevišķā rakstā, taču variet arī jau tagad droši izteikt savas domas, kā jūs domājat. Rekur reklāmas rullītis, ieturam gavēni līdz aprīlim. :(

18 comments:

  1. Paldies... :) tūliņ lasīšu ;)

    AtbildētDzēst
  2. Jēzus, es taču tikko ieliku! :D

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par aprakstu!
    Par iespējamām teorijām, kā šī drāma atrisināsies, es uzrakstīšu atsevišķā rakstā, kad to var gaidīt ;)

    AtbildētDzēst
  4. Atvainojiet par iespejams stulbo jautajumu bet es tiesam neko daudz nesajedzu sitajas lietaas- tas serijas kas bus aprili vinas jau ir uznemtas vai tikai tagad uznems? kad vini lems vai bus 5 sezona?

    AtbildētDzēst
  5. Pēdējā sērija man sagādāja tādu kā vilšanos. Mahone galīgi nelikās tāds muļķis, lai neatšifrētu, ka Grfečena grasās visus iegāzt. Un kāda velna pēc Links neaiztaisīja Selfam muti uz visiem laikiem, kad viņš tur ar to ģeniālo "you're whore" citātu mētājās. Par interesantāko epizodi es nosauktu mirkli, kad Grečena mēģināja piebraukt Linkam, bet aplauzās...
    Bet ja nopietni - Mets Olmisteds, kas ir scenārija autors šai sērijai, laikam cieš no atmiņas zuduma... Kā Maikls var skatīties uz fotogrāfiju, kur visa laimīgā ģimenīte ir piknikā ar makšķerēm, ja 1. un 2. sezonā mēs uzzinām, ka viņš savu fāterīti ir redzējis vienreiz 10 gadu vecumā, kad šamējs nožmiedza Maikla audžufāterīti? Un tas stāsts par māmiņu, kas Madagaskaras mūžamežos trīs gadus rāvās melnās miesās, kamēr viņas dēlēns nāvi gaidīja vispār bija izcils.
    Baigi negribas to tiekt, bet scenāristi laikam sapinušies meistarībā.
    Par pārtraukumu - bāc, šitik ilgi jāgaida! No Sneak Peaka varēja šo to nojaust, bet viņi jau tos promorullīšus nereti samiksē tā, kā patiesībā nav. Varbūt to, ka Maikls darīs visu, lai viņus apturētu viņš neteica Linkam... Nu katrā ziņā es tā negribētu, ka brāļi cīnās viens pret otru. Ehh, tāds pavērsiens salauztu manu sirdi.

    AtbildētDzēst
  6. Jā, Mahouns arī mani reāli pārsteidza. Vismaz tā viņa grimase, kad viņš uz Grečenu tā rūpīgi skatījās, tā vien kliedza, ka viņš Grečenu ir atšifrējis. Un tomēr beigās nē? :/

    Par video viss var būt, ka tas ir samiksēts, taču vismaz tā ir anonsēts, ka tā būs jauna lielā intriga - Maikls pret Linku, vismaz uz kādu laiku. Varbūt, ka Links vienkārši piebiedrosies mātes jaunajai Kompānijai un izvirzīs kaut kādus cēlus mērķus augstākā labuma vārdā, bet Maikls būs pret. Izskatās, ka abu mātei savulaik jau tika izskalotas smadzenes. Un, starp citu, 19. sērija (laikam) sauksies "Son of a bitch". Zinot, kā scenāristi šosezon mīl likt sēriju nosaukumus ar divējādu nozīmi (Safe and Sound, Selfless), tad nav grūti uzminēt, ka būs arī kāda, kas ir izpelnījusies nosaukumu bitch.

    Tas, kas Scylla ir patiesībā, man likās fantastisks sviests. :)

    AtbildētDzēst
  7. Rakstu par teorijām uzrakstīšu tuvākajā laikā. Šobrīd ir uzņemtas vismaz 19 sērijas, jaunāku ziņu man nav - no turienes arī ir visi sneak peak. Pārējo filmēs kaut kad vēlāk, aprīlī neviens neko vairs neuzņems, tikai rādīs TV. :)

    Par 5. sezonu īstas skaidrības vēl nav, taču es teiktu, ka 90%, ka nebūs.

    AtbildētDzēst
  8. Mhm, scylla mistērija bija pēdējā laika lielākais sviests. Godīgi sakot man arī mātes parādīšanās liekas totāls sviests... Un vispār es ļoti ceru, ka nākamās sērijas būs tik ģeniālas, ka spēs atrisināt visu šo putru, kas ievārījusies. Nu vells ar ārā, kas tie par sižeta pavērsieniem - Grečenai un ģenerālim meita, abiem brālīšiem mamma dzīva, vēl izrādīsies, ka Lisa ir māmiņas un ģenerāļa mīlas auglis, bet aiz tā visa stāv Vatikāns. Visās filmās, kur ir mistika, lielais ļaunums ir Vatikāns.
    Man šodien uz kritizēšanu velk. Grūti noticēt, ka Links un Maikls varētu iet viens pret otru, jo viņi taču bija tik tuvi. Links vienmēr uzticējies Maiklam, Maikla plānam visu putru atrisināt un tagad cīnīsies pret mazo brāli? Roku rokā ar Mahoni? Nē nu Mahone ir foršs, gudrs un visādi citādi labais, bet vai tad var tik vienkārši aizmirst, ka viņš noslaktēja Aldo?
    Es nezinu, kapēc es te kritizēju, laikam tapēc, ka četri mēneši jāgaida un es joprpjām cepos, ka Maikls pret Linku cīnīsies.

    AtbildētDzēst
  9. Nu ja Maikls cīnīsies pret Linku, tad tas stulbais man liekas, ir Maikls. Sēžot uz gultas malas operāciju zālē viņš Linkam teica "Kāpēc tu piekriti dabūt atpakaļ Scylla apmaiņā pret manu dzīvību, tā nevajadzeja". Nu a ko tad Links citu varēja darīt? Tagad izskatās, ka vajadzēja pazvanīt ģenerālim un teikt "Da labi, noķērāt Maiklu, nošaujiet viņu nafig, man viņš ir apnicis"?
    Normāls dīls, ņemot vērā, ka viņi visi iegūtu ne tikai brīvību, bet gan jau arī kaut kādu naudiņu u.t.t. Domāju, ka Ģenerālim ticēt varētu un viņš savu solījumu izpildītu
    Ak nē, Maiklam taču jāglābj pasaule...naivais...

    AtbildētDzēst
  10. Uzinot, ka turpinājums būs Aprīlī, es biju šokā! :/ Tik ilgi jāgaida. :( Un domāju, ja nebūs 5. sezona, ko tad es skatīšos un darīšu?! :( Gaidu ar nepacietību Prison Break video spēli. :)) Tā iznāks Februāra pirmajos datumos, un būs spēlējama cik zinu uz PS3, un XBOX360.

    AtbildētDzēst
  11. Bāc, Raiti, es to tavu ziņu Draugos izlasīju tikai tagad. :/ Izlasi atbildi!

    Tā kā šie mēneši mums visiem būs kaut kā jānoīsina, uzrakstīšu ne tikai par spēli vien. ;)

    AtbildētDzēst
  12. Gaidīšu aprakstu par spēli, gribētos par viņu vairāk uzzināt. Te būs adrese no kuras tu varētu ņemt info aprakstam: http://www.gamespot.com/xbox360/adventure/prisonbreak/index.html?tag=result;title;1

    AtbildētDzēst
  13. arturchix, nu nekas! :) Vēl jau līdz 5 - 6 Janvārim vari droši turēt šādu svētku izrotājumu. :) Noteikti izlasīšu. Un jā, ja par spēli kautko varēsi uzrakstīt, tas tiešām būs super!

    AtbildētDzēst
  14. ... man jau ar liekas, ka tie ir dažādi salikti kadri, vispār jau baigi neloģiski, ja brālis būtu pret brāli!!! Tagad līdz aprīlim jāpārskata atkārtoti visas sezonas :D
    Arturchix, kad varam gaidīt kādu jauninājumu no tavas puses ;)

    AtbildētDzēst
  15. Pastāstiet man lūdzu ko nozīmē un kā viņi skalo smadzenes, kas tas tāds ir? Ko viņi ar to varēja panākt, un kā tas ir, ka cilvēks ir ar "izskalotām smadzenēm"? Jo saprotu, tad viņu māte to piedzīvoja! bikiņ nesaprotu!

    AtbildētDzēst
  16. Man tikko ienāca prātā, kā Sukre varēja tā vienkārši aiziet no tā visa, ja viņu meklē par izlaušanos no Fox river cietuma ???

    AtbildētDzēst
  17. Diezgan stulbi ka taada pauze .:( Bet es ceru ka tas attaisnos sizhetu.! :)

    AtbildētDzēst
  18. pievienojies un nopelni patikamu kabatas naudu!

    http://digmoney.lv/?ref=kristaps

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!