02 decembris, 2008

Rezultāts kļūst neizšķirts!

Izskatās, ka 4.sezona pamazām kļūst par īstu klasiku, kas pārspļaus ne tikai 2.un 3.sezonu, bet sižeta ziņā varētu sacensties arī ar pirmo! Katrā ziņā, ar katru sēriju sižets mani aizrauj aizvien vairāk, un pēdējā sērija „Deal or no deal” bija vienkārši kārtējais šedevrs. :) Tā kā sērijā bija ļoti daudz notikumu, centīšos neko būtisku neaizmirst.

A-komanda ir apstulbusi par Selfa nodevību, taču pamazām viņi nonāk pie atskārsmes, ka Selfs kaut ko tādu tika plānojis jau labu laiku. Kā jau jūs redzējāt vienā no reklāmas rullīšiem, Dons piezvana savam ūsainajam priekšniekam Stentonam un nospēlē īstu teātri, ka viņš ir nāvējoši sašauts un A-komanda ir savākusi Scylla aparātu. Ūsainim no šoka žoklis atkaras.

Maikls izdomā, ka ir vērts Stentonam piezvanīt, lai informētu par Selfa nodevību, taču lielais priekšnieks nemaz neklausās – Maiklam tiek piedāvāts pagalam nepievilcīgs variants vienkārši padoties.

Pie Stentona ir ieradies vecs, sagrabējis senators vārdā Dalouzs, kurš izrāda manāmu neapmierinātību, ka visa tā misija atgūt Scylla un pazudināt Kompāniju bija pārlieku slepena, kas tagad viņiem traucējot noķert „nodevīgo” A-komandu. Stentons večuku mierina, ka viss paliks, kā ir. Pie Stentona un Dalouza ierodas kaut kāds ASV valdības pārstāvis, vārdā Ričards Sūters, kuru ASV kongress esot pilnvarojis visu izzināt par Skofīldu, Barouzu un pārējiem. Vai tamlīdzīgi, taču pat ēzelim ir skaidrs, ka viņš ir Kompānijas iesūtīts spiegs.

Ģenerālis dzer viskiju, atceras nesen piedzīvoto pazemojumu un smagi pārdzīvo, sašķaidot glāzīti. Izrādījās, ka ar to viņam nepietika, tāpēc nošāva arī vienu no Scylla kartiņas turētājiem Skuderi, kura sievu Sukre izmīlēja Lasvegasā. Vai arī neizmīlēja, tā arī neredzējām. Līzai Tabakai šāds papuča izgājiens galīgi nepatika – jādomā, ka viņa atcerējās vēl pavisam neseno sarunu ar Sāru, kas ir īstie ļaundari.

Maikls grib tikties ar Grečenu, Linkam norunājot tikšanās vietu parkā, taču visu izjauc Selfs, kurš ar Saimnieku ir sagūstījis Grečenas meitu un māsu, lai Grečenu piespiestu viņiem sameklēt jaunu Scylla pircēju (jo Šings pateicoties Trišenai mētājas beigts). Grečena ir spiesta par tikšanos izstāstīt Selfam, kurš Maiklam uzsūta federālos aģentus no sava kantora. Par laimi, Maikls jau laikus saprot, kur ziemo vēži un aizbēg, taču Links jau kārtējo reizi nodemonstrē, ka māte daba nav viņu īpaši apveltījusi ar pelēkajām šūniņām, tiekot noķerts īpaši stulbā veidā (un jau kuro reizi).

Taču viss beidzas ne tik traki. Linkam ir iespēja Selfa priekšniekam Stentonam un senatoram Dalouzam klātienē visu izstāstīt, kā bija. Tas tomēr izklausījās ļoti ticami, tāpēc aģenti nolēma pārbaudīt pēdējās Selfa aktivitātes, kuru starpā bija arī jaunas identitātes izveide un brīvbiļete uz siltajām zemēm. Glābti! Pagaidām...

Links uzzvana Maiklam, ka federālajiem aģentiem tagad ir atvērušās acis, taču Maiklam, saprotams, ir zināmas šaubas. Viņš visus pārējos komandas biedrus aizvilina uz autoostu, lai viņi bēg prom, kamēr pats varonīgā kārtā ir gatavs ņemt galu, tiekoties ar aģentiem. Kad Sāra un Sukre to saprot, viņi nespēj Maiklu pamest. Mahounam gan Maikla ideja liekas visai saprātīga, tāpēc viņš kaut kur nozūd. Kā uzzināsim nākamajā sērijā, viņš tiksies ar dažiem veciem kolēģiem. Maikls ierodas noliktavā, kurā viņi plānoja atgūt Scylla kartiņas – tur viņu jau gaida aģenti.

Pēkšņi rodas sarežģījumi. Stentonam atšķirībā no Linka funktieris strādā, un viņš privātā sarunā ar Dalouzu izsecina, ka viņiem abiem draud reāls cietumsods, ja atklāsies, ka viņi bija sankcionējuši šādu misiju atgūt Scylla bez ASV kongresa atļaujas. Tāpēc Stentons ierosina Dalouzam sazvērēties pret A-komandu, lai „nogludinātu visus grumbuļus”. Nelielais haoss, kura laikā Maiklam paliek skaidrs, ka viņus jau atkal mēģina apvest ap stūri, beidzas ar to, ka Stentons izvelk savu pistoli un sāk draudēt, lai Maikls šurp atved pārējos, taču negaidīti iejaucas Ričards Sūters, kurš Stentonu un citus aģentus apšauj. „Jums ir norunāta tikšanās ar ģenerāli, Skofīlda kungs, ” uzspēja vēl izspiest Sūters, pirms viņu atbruņoja Sukre, bet Links Sūtera dalībai seriālā pielika punktu ar vienu šāvienu. Ģenerālis pagaidīs. Dalouzs tiek palaists brīvībā, jo viņš dievojas, ka to visu izdomāja Stentons, un viņš ir nevainīga dievgosniņa, kura turēs muti ciet.

Selfs un Grečena tiekas ar jaunu Scylla pircēju, kurš Donam atklāj tādu maznozīmīgu detaļu, ka iedotais Scylla aparāts ir nepilnīgs. Protams, mačo Selfs, kurš visas sērijas laikā uzvedās kā īsts ērglis, viņu uzreiz nosauca par klaunu, taču jaunais pircējs norāda, ka no Scylla mašīnītes ir izvilkts ļoti vitāls čips, kuru, PROTAMS, jau laicīgi bija izvilcis Maikls! Selfs dusmīgs zvana Maiklam, pieprasa atdot čipu, uz ko Maikls atbild: „Come and get it!”. Neizšķirts! Nākamā sērija pēc nedēļas, rekur klipi. Es izveidoju arī aptauju, kurai kā termiņu šoreiz uzliku divas nedēļas, lai šoreiz nobalsot var pēc iespējas lielāks skaits lasītāju.

P.S. Attēli, kā jau vienmēr, ir ņemti no Spoiler TV, ļoti vērtīgs portāls!

28 komentāri:

  1. Labs raksts! :) Moins, nespeju sagaidit nakamo seriju... IZskatas vareni interesanta! Paversienu 4. sezona tocha netrukts... Un kaa jau var saprast, lielaakais vel prieksaa! Cerams, ka nebuus atkal kaada 2 nedelu pauze... Citadi taa jau taa nedeela ilgi velkas :D

    AtbildētDzēst
  2. Laba sērija. Nākamā izskatās vēl labāka. Kaut gan jau spoilerī var redzēt, ka Maiklu nogrābs Kompānija un tad tā īstā interesantā sērija būs aiznākamā. Un ja tā padomā, tad īstā interesantā sērija būs nākamā pēc aiznākamās, jo pa vienu sēriju jau diez vai kautas kas atrisināsies, Maiklu operēs, viņš sapņos tiksies ar to paziņu no Fox Riveras u.t.t. Pavērsieni jau asi, bet kaut kā tas sāk atgādināt futbolēšanu....

    Par spoileri - Selfs lieto g36, german weaponry rules :P

    Ā, iedomājos, kāda sejiņa bija Lisai Tabakai, kad papucis bija spiests atjaunot respektu sev ar pistoli. Tā kā Maikls nonāks Komānijas rokās, tad ārā viņš varētu tikt tieši ar Lisas palīdzību...

    AtbildētDzēst
  3. Kad sāku rakstit, man uznāca kaut kāda iedvesma - lai arī sākotnēji nemaz negribējās rakstīt, kā vienā rāvienā bez īpašas domāšanas sāku, tā knapi spēju visus epitetus pierakstīt. :D

    Tagad būs vēl trīs sērijas un tad būs vairāku mēnešu pauze. Varu saderēt, ka 16.sērija beigsies ar lielu blīkšķi, lai gaidīšana būtu vēl grūtāka. :)

    Runājot par Līzu - šķiet, viņai būs svarīga loma Kompānijas sagraušanā no iekšienes. Laikam tikai tagad pirmo reizi viņa apjēdza, ka karo nepareizajā pusē.

    AtbildētDzēst
  4. vairāku mēnešu pauze :D To tak neviens neizturēs...:D Cik tad sērijas ir uzfilmētas? Varbūt tiešām nav uzfilmēts tālāk par 16. sēriju, un pēc tam Fox savāksies un domās, ko darīt ar seriālu, būs 5. sezona, vai nē, un tad arī izdomās 4. sezonas pēdējo sēriju sižetu....sašutuma vēstules Fox par seriāla kavēšanu plūdīs straumēm....

    AtbildētDzēst
  5. Vienkārši ideāli! Piekrītu tev arturchix, ka ar katru sēriju sižets aizrauj aizvien vairāk. Un piekrītu arī par to, ka šī 4. sezona varētu pat sacensties ar 1. sezonu. Visas sērijas labās.:))
    Nākamo sēriju Promo, un Sneak Peek vienkārši liek kūst, gaidot nākamo sēriju.
    P.S. Nezinat, kapēc youtube.com es nevaru ielikt arī nākamās sērijas Promo, un Sneak Peek? Man parāda - Failed, un iekavās pa kautkādu video konvertēšanu. Nēsmu meiģinājis tagad citus video likt, bet iedomāju, ka mož viņi kautkā pēc nosaukumiem rakstot neatļauj reklamēt video rūlīšus? Nez, šās sērijas Sneak Peek vēl izdevās ielikt. Bet, šie 2 video[Sneak Peek, un Promo]arī tak nāk no youtube.com..kā tad tos ielika? Nez, kas tur man pa vainu.

    AtbildētDzēst
  6. Nu es taksh nomirshu nezinjaa, ja buus taa meeneshu pauze... fox runaa par reitingiem, un tiesi tad, kad vini celas, paradas info par kaut kaadu pauzi... beediigi

    AtbildētDzēst
  7. Sērija ļoti laba, tikai nesapratu kāpēc saimnieks turpināja palīdzēt selfam ja varēja vienkārši aizbēgt?
    Mēneša pauze ir vienmēr pa ziemassvētku brīvdienām..
    Un nākamās sērijas traileris izskatījās nereāli iespaidīgs, nevaru sagaidīt. ;)

    AtbildētDzēst
  8. vissmieklīgākais bija tas kad Selfs blenza uz Scylla un nevarēja apjēgt to, ka kaut kas trūkst. :D
    vienkārši ownz

    AtbildētDzēst
  9. saimnieks nebēga prom, jo viņam piedāvāja mazu daļiņu no scyllas naudiņas. protams diezgan stulbi, jo viņš redzēja ko selfs izdarīja ar sekretāri, kura viņam palīdzēja.

    AtbildētDzēst
  10. a kas ar skofieldu buss vinu tipa nošava un kopanija savaca kura taa serija vai skofields izvesalosies un tiks pis saras sukres un brlālaaa
    kas bus 16 vai viņs iznīcinās kmpāniju

    AtbildētDzēst
  11. Atradu infu, ka Maikls savas komas laikā jeb pastaigā pa mākoņiem un sarunā ar veco lāga zelli izfunktierēs, kas tad īsti Scylla ir un ko ar viņu var darīt. Protams taču...vai tad seriāla story line pieļautu iespēju, ka A-komandai kāds to pateiktu priekšā :p Maikls nebūtu Maikls, ja pats to neizdomātu :p
    Tātad mums ir kādas 3-4 sērijas līdz Scyllas maģijas atklāšanai...

    AtbildētDzēst
  12. ko ar maikalu izdaris kompānijaaa ???? kaa vins iznīcinās vinus

    AtbildētDzēst
  13. "Anonīms teica...

    ko ar maikalu izdaris kompānijaaa ???? kaa vins iznīcinās vinus"
    Mēs nezinām?
    Varu derēt kad tieši pirms lielās sēriju pauzes, būs izšķiros mirklis, kad teiks kas ir scylla, un tad nāksies gaidīt ļoti ilgi.

    AtbildētDzēst
  14. Paklau, Arturchix...kaut kā visiem paslīdēja garām, jeb jau pirmajā sezonā tas tika pieņemts, ka Linkolns tak ir riktīgs razbainieks bijis :) Atceries sēriju, kurā viņi gribēja taranēt Ģenerāli? Tagad kaut kā tiek pasniegts, ka viņi visi ir balti un pūkaini upurjēri :D Kaut gan Sukre apzaga veikalu, Linkolns kā jau minēju, jaunībā mīlēja pašaudīties, Mahouns arī nogāja no ceļa, ok, Sāra un Maikls tie godīgie. Bet kam tad nevar atrast trūkumus...un vēl pārmet, ka Ģenerālim ir noslieces uz varas iegūšanu :D Kas zina, ja Kompānija iegūtu varu par USA, tad nepieļautu tādu finanšu fiasko, kā tagad. Jo autoritārās valstīs parasti ar tādām lietām viss ir ok, viss tiek kontrolēts...

    AtbildētDzēst
  15. viss bus ok maikalam uztaisii operaciju companija un lincam kautkads dokuments buus japaraksta

    AtbildētDzēst
  16. Dzhavaharlars - neaizmirsi ka Sāra lietoja narkotikas :D

    AtbildētDzēst
  17. Apraksts jaunajai sērijai kavējas, jo man pašlaik nav spēka pēc darba uzrakstīt aprakstu. :P Šodien nebūs, varbūt būs rīt vakarā vai sestdienas laikā. Es ceru, ka man taps piedots!

    AtbildētDzēst
  18. neuztraucies arturchix visu tak piedos, jo ir tač piedošanas laiks...!!

    AtbildētDzēst
  19. Nu es gan tik ilgi negaidīšu..komentēšu tagad. Mans seriāla favorīts jau kādu laiku ir ... Ģenerālis. Tik harizmātiska personība (Leon Russom), laba aktierspēle, suģestējoša balss...nemaz tik slikta tā Kompānija jau arī nav, varu visi grib dabūt...Maikls ar savu menstruālo degunu un nerālo intelektu ir nedabīgs tipāžs...nu nav tik gudru cilvēku uz pasaules :) Vēl Mahouns ir labs. Sukre izrādās kauties nemāk :) Ak jā, vēl T-bags labs...
    Nepiedošu producentiem, ja kaut ko izdarīs ar Ģenerāli...daudzas reizes mērķis attaisno līdzekļus, es būtu vienkārši laimīgs, ja Kompānijai mērķis beigās izrādītos izcili labsirdīgs un Maikls ar visu savu Kompānijas sagraušanas plānu gandrīz izarītu valstij lāča pakalpojumu :D

    AtbildētDzēst
  20. Man ari viennozimigi patik Generalis. Vina balss... njaa... labs aktieris, brinos, ka tik maz filmejies lidz sim salidzinot ar citiem aktieriem no PB. Mahouns... Viennozimigi ari man patik! Taa serija, kura vins nevareja sagaidit kad tiks klaat Vajatam, vina sejas intonacija un grimases bija vnk kaut kas neparspejams, vnk izcili! Nevaru sagaidit jauno seriju, kad redzesim veco onku ar kakjiiti, jabut labam.. Tacu es domaju, ka kompanija tiks gazta.. Kaa maikls teica: Viss ko es velos ir redzet kompaniju nodegam lidz zemei un Tevi cietumaa! Finals manuprat bus grandiozs... Domaju, ka ir nereali iedomaties kas un kaa notiks. Variantu ir daudz protams, bet kurs bus istais.... Vel pa vidu taa Maate...

    Janis.Z

    AtbildētDzēst
  21. Un galu galaa, kapec nepiedot producentiem par Krancha naavi vai vina ietupinasanu cietuma, jo saka tach ka 4 sezona taa pat bus pedeja...
    Janis.Z

    AtbildētDzēst
  22. Nu gan arturchix būsi nopelnijis Z-Svētkos žagaru.(giggle) Tulīt būs 15 sērija, un apraksts vēl nav par 14. sēriju.:)

    AtbildētDzēst
  23. Es taksh nevaru sagaidit rakstu, ka tik jau nav sacis svinet ZSvetkus! :D

    AtbildētDzēst
  24. sorry par offtopic....bet kaa ir iespeejams ieguut kaadas dziesmas nosaukumu, kas skan prison break, konkreetaak runaaju par 3. sezonas peedeejo seeriju, dziesma skan pashaas beigaas...buutu labi, ja kaads vareetu paliidzeet
    thanks in advance,
    edgars

    AtbildētDzēst
  25. Hi, Neat post. There is an issue along with your
    website in internet explorer, may test this?
    IE still is the market chief and a big part of
    people will leave out your wonderful writing
    due to this problem.

    Feel free to visit my web blog; paydayloanshut1b.com

    AtbildētDzēst
  26. This text is invaluable. How can I find out more?

    my web blog :: pregnancy helper

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!