15 augusts, 2007

Pirmās sezonas kopsavilkums

1.sērija - "Pilot"

Maiklu Skofīldu gaidīja spoža nākotne, taču viņš ir gatavs no tās atteikties, lai nokļūtu visstingrākā režīma cietumā. Tā ir vienīgā iespēja glābt brāli Linkolnu, kurš ir nepatiesi apsūdzēts slepkavībā. Lai gan šis cietums ir labirints, no kura izbēgt liekas neiespējami, Maiklam ir ģeniāls izlaušanās plāns. Taču, nonācis ieslodzījumā, viņš pamazām atklāj, ka pret Linkolnu ir vērsta grandioza sazvērestība.

2.sērija - "Allen"

Konflikts starp dažādu rasu pārstāvjiem cietumā aizvien pieaug. Tas ietekmē Maikla plānus. Katrai no naidīgajām pusēm ir kas tāds, kas viņam ir nepieciešams savas pārdrošās ieceres īstenošanai. Neiesaistīties nav iespējams. Tikmēr Veronika saņem video ierakstu, kurā redzams, kā Linkolns nogalina viceprezidentes brāli. Vai tiešām viņš to ir izdarījis un Maikls velti riskē ar savu nākotni, cenšoties glābt brāli?

3.sērija - "Cell Test"

Lai sāktu īstenot savu grandiozo izlaušanās plānu, Maiklam ir jāpārbauda kameras biedra uzticamība. Taču Sukres reakcija, uzzinot par bēgšanu, nebūt nav tāda, kā Maikls bija cerējis. Veronikai izdodas pierunāt Letīciju Berisu sniegt rakstisku liecību. Abrucī, bijušā partnera iespaidā, nolemj mainīt taktiku attiecībā uz Maiklu.

4.sērija - "Cute Poison"

Maikla jaunais kameras biedrs rada viņam aizvien vairāk nepatikšanu. Ar tādu pretinieku Maikls nebija rēķinājies, kad gatavojās savam ģeniālajam bēgšanas plānam. Abrucī draudi situāciju padara vēl grūtāku. Bet tad notiek negaidītais – Sukri pamet viņa draudzene un viņš nolemj, ka tomēr vēlas bēgt no cietuma. Iespējams, Maikls beidzot ir atradis īsto sabiedroto.

5.sērija - "English, Fitz or Percy"

Slepenais dienests sāk šantažēt cietuma priekšnieku Henriju Poupu, kurš atsakās izpildīt prasību pārcelt Maiklu uz citu ieslodzījuma vietu. Maiklam ir jāizdomā pa kuru no trim ielām bēgt no cietuma, bet, lai to izdarītu, viņam ir jānokļūst uz jumta pēc kameru slēgšanas. Taču kāds labums no plānošanas, ja pārcelšana uz citurieni ir neizbēgama?

6.sērija - "Riots, Drills and the Devil", 1.daļa

Lai īstenotu bēgšanas plānu, Maiklam ir jāizgāž bieza betona siena. To izdarīt ir iespējams, taču laika ir atlicis pārāk maz. Ir tikai viena iespēja – sarīkot ieslodzīto dumpi, tādējādi novēršot no sevis uzmanību. Bet vai ir vērts tā rīkoties, ja tā rezultātā briesmas draud gan Linkolnam, gan Sārai?

7.sērija - "Riots, Drills and the Devil", 2.daļa

Ieslodzīto dumpis turpinās. Tagad Linkolnam ir jācīnās par savu dzīvību, kamēr Maikls dodas glābt bezpalīdzīgo Sāru. Lai nebūtu jāriskē ar informāciju par plānoto bēgšanu, Saimnieks nogalina sagūstīto apsargu. Niks un Veronika dodas uz Vašingtonu, lai izsekotu noslēpumaino telefona zvanu, kura rezultātā tika apcietināts Linkolns.

8.sērija - "The Old Head"

Maikls atklāj, ka veca noliktava, kurā ir jāiekļūst, lai īstenotu bēgšanas plānu, ir pārvērsta par apsargu atpūtas telpu. Vienīgais no ieslodzītajiem, kam ir pieeja šai telpai, ir Vestmorlends, bet kā pierunāt viņu palīdzēt? Slepenais dienests sāk vajāt ne tikai Veroniku un Niku, bet arī Eldžeju.

9.sērija - "Tweener"

Maikls cenšas pasargāt jauno ieslodzīto Tvīneru no Saimnieka, taču tas tikai rada papildus spriedzi cietumā. Saimnieks draud izstāstīt apsargiem par bēgšanas plānu. Abrucī pēkšņi zaudē savu ietekmi cietumā un bēgšana jau atkal ir apdraudēta. Arī Simtniekam rodas aizdomas par Maikla darbību.

10.sērija - "Sleight of Hand"

Lai varētu turpināt sagatavošanās darbus bēgšanai, Abrucī ir jāatgūst ietekme cietumā. Bet to var panākt tikai tad, ja Maikls piekritīs nodot Fibanačī ātrāk, kā bija plānots. Uzzinājis, kas notiek apsargu atpūtas telpā, arī Simtnieks vēlas bēgt. Niks un Veronika cenšas noskaidrot, kam bija izdevīga Terensa Stedmena nāve.

11.sērija - "And Then There Were 7"

Cietumā ierodas Maikla sieva un nodod viņam ko tādu, kas nepieciešams bēgšanai. Visi ir pārsteigti – Maikls nekad nav pat ieminējies, ka ir precējies… Kāpēc? Jauniņais Deivids piekrīt palīdzēt Maiklam. Kvins atrod Veroniku, Niku un Eldžeju. Vestmorlends, kurš visu laiku turējies atstatus, nolemj, ka arī vēlas bēgt.

12.sērija - "Odd Man Out"

Bēgt plāno pārāk daudz cilvēku – vienam no plāna ir jāatsakās. Spriedze Maikla un pārējo bēgšanā iesaistīto starpā pieaug. Bet pa to laiku Maiklam ir jāsagatavo pēdējais bēgšanas posms. Pie Sukres ierodas Marikrusa, kura izrādās ir stāvoklī, taču nevēlas viņu gaidīt.

13.sērija - "End of the Tunnel"

Bēgšanas komandas vidū veidojas spriedze – visi vēlas bēgt nekavējoties, bet Maikls uzskata, ka viņam vajag tikai nedaudz laika, lai atbrīvotu Linkolnu no izolatora. Veronika nolemj runāt par sazvērestību televīzijā. Heils, vairs nespēdams paveikt iesākto darbu, plāno bēgt kopā ar ģimeni un izstāstīt Veronikai patiesību.

14.sērija - "The Rat''

Līdz Linkolna nāvessoda izpildei atlikušas tikai dažas stundas. Visi cenšas darīt, kas viņu spēkos, lai to novilcinātu – Maiklam izdodas piekļūt elektriskajam krēslam, Veronika un Niks cenšas panākt Terensa Stedmena mirstīgo atlieku ekshumāciju, bet Sāra lūdz palīdzību savam tēvam – Ilinoisas štata gubernatoram.

15.sērija - "By the Skin and the Teeth"

Kad anonīmas informācijas rezultātā Linkolna nāvessoda izpilde tiek atlikta, Maiklam rodas cerība, ka tomēr būs iespējams īstenot aizbēgt no cietuma un izglābt brāli. Viņa jaunais izlaušanās plāns ir vēl pārdrošāks un riskantāks. Vispirms ir jāatrod veids, kā nepamanītam iekļūt cietuma psihiatriskajā nodaļā.

16.sērija - Brother's Keeper"

Atskats trīs gadus senā pagātnē. Kādi bija ieslodzītie, pirms nonāca visstingrākā režīma cietumā? Kāpēc valdība padarīja Linkolnu par grēkāzi? Kā Maikls uzzināja, cik daudz brālis viņa labā ziedojis? Kādēļ Simtnieka militārajai karjerai pienāca gals un kādu noslēpumu glabā Sāra? Ir pienācis laiks uzzināt atbildes uz visiem šiem jautājumiem.

17.sērija - "J-Cat"

Pārliecināta, ka Maiklam uzbrucis kāds no apsargiem, Sāra vēršas pēc palīdzības pie Poupa, taču Maikls atsakās atklāt, kādā veidā apdedzinājies. Lai piespiestu viņu izstāstīt taisnību, Poups iesloga Maiklu izolatorā. Vai izolatorā pavadītais laiks salauzīs Maikla garu, vai tieši pretēji – palīdzēs viņam ar bēgšanas plāna īstenošanu?

18.sērija - "Bluff"

Nokļuvis cietuma psihiatriskajā nodaļā, Maikls cenšas panākt, lai Ķertais atceras un uzzīmē tetovējuma daļu, kas zudusi, viņam apdedzinoties. Apsargs Gīrijs nolemj piešķirt Maikla un Sukres kameru tiem ieslodzītajiem, kas varēs visvairāk samaksāt. Pārējiem nu ir jāizlemj, kur ņemt naudu, lai nezaudētu vienīgo ceļu uz brīvību.

19.sērija - "The Key"

Līdz bēgšanas plāna īstenošanai atlicis vairs tikai viens solis – jāiegūst Sāras kabineta atslēga. Lai to izdarītu, Maikls liek lietā visu savu šarmu, bet vai viņa jūtas tiešām ir tēlotas? Linkolns uzzina, ka cilvēks, kas viņu izglābis, nebūt nav svešinieks, savukārt Deivids cīnās pret kameras biedra uzmākšanos.

20.sērija - "Tonight"

Kad Beliks atrod apsargu atpūtas telpas grīdā izcirsto caurumu, Maiklam un pārējiem neatliek nekas cits, kā bēgt nekavējoties. Laika ir maz un plāns nepilnīgs, tāpēc Maiklam ir jālūdz Sāras palīdzība. Vai Sāras jūtas pret Maiklu būs stiprākas par pienākuma apziņu pret likumu?

21.sērija - "Go"

Lai atbrīvotu Linkolnu no izolatora, Maiklam nākas nodot Poupa uzticību. Sāra cenšas izlemt vai viņa ir gatava palīdzēt Maiklam. Tā kā laiks ir ļoti ierobežots, bēgšana ir izplānota pa minūtēm. Bet vai visiem izdosies tikt otrpus cietuma mūriem?

22.sērija - "Flight"

Ārpus cietuma mūriem Maiklam, Linkolnam un vēl sešiem izbēgušajiem ir jāspēj izbēgt no policijas patruļas. Ceļi ir slēgti, daļa Maikla plāna izgāžas, nesaskaņas starp Abrucī un Saimnieku aizvien pieaug. Vai viņiem ir cerības palikt brīvībā?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!