25 septembris, 2007

Atskats uz otro sēriju

Vakar tika rādīta otrā sērija "Fire/Water", kuru noskatījos arī es. :) Piedāvāju nelielu aprakstu par notikumiem sērijā, kā arī nelielas pārdomas.

Tā kā pirmajā sērijā Beliks Maikla kabatā iebāza zīmīti, Maikls par to izprašņā Beliku un uzzina, ka kāds slēpjas cietuma katakombās. Pa ceļam Maikls izjautā arī Makgreidiju, līdz katakombās viņš atrod Svilpotāju, kurš viņam saka, ka šeit viņš slēpjas, jo cietumā viņu gaida droša nāve par vienu nedarbu, kuru viņš nav izdarījis.

Tikmēr cietumā sākas nemieri - kāds lempis uztriecas virsū pēdējiem ūdens krājumiem, kas dabiskās gravitātes iespaidā izlīst uz zemes, un sākas tracis, kuru organizē viens no ieslodzītajiem. Lučero izskatās pagalam bezspēcīgs, bet nemiernieki paliek aizvien drošāki.

Pirmo reizi trešajā sezonā tiek parādīts Sukre, kurš nopērk šaujamo un dodas apciemot Beliku cietumā. Pēkšņi izrādās, ka Beliks Marikrusu nemaz nebija nolaupījis, taču palaidis viņu vaļā. Sukre sazvanās ar Marikrusu un ir bezgala laimīgs.

Mahouns tikmēr novēro Maiklu, un arī viņš tagad izprašņā Makgreidiju un uzzina, ka katakombās kāds slēpjas. Protams, izšķirīgajos mirkļos Svilpotājs nevar novaldīt klepu/šķavas un Mahouns viņu atrod.

Maikls ir aizgājis pie Lučero un lūdz piešķirt Svilpotājam neaizskaramību, taču tiek informēts, ka Svilpotājs tiek apsūdzēts liela čiekura slepkavībā, līdz ar to tam, kurš nogalinās Svilpotāju, ir teicamas izredzes tikt pie labvēlīga tiesneša un tikt apžēlotam, citiem vārdiem - brīvbiļete ārpus elles, kura ļoti noderētu arī Mahounam.

Linkolns netīšām atklāj, ka zīmīte, kuras otrs eksemplārs tika Svilpotāja draudzenei Sofijai, norāda uz kādu Panamiešu banku. Sofija tajā izņem noglabātās mantas, kas izrādās kaut kāds ceļvedis par putniem, par ko Sofijai ir neliels šoks. Ārpus bankas Linkolns viņai atņem grāmatu un liek nodot ziņu Svilpotājam - Linkolns ir pārliecināts, ka Sofija sadarbojas ar Kompāniju. Izrādās, ka to visu novēroja arī kāds Kompānijas aģents, un kad Linkolns nākamo reizi tiekas ar Sjūzenu (kas, izrādās, ir Sjūzena, nevis Betija Krokere, taču tas neko daudz nemaina), viņa liek viņam iztukšot kabatas un atņem grāmatu. Tiesa, izrādās, ka Linkolns tomēr ir diezgan viltīgs zellis, un Sjūzenai iesmērējis citu grāmatu, kamēr īstā joprojām ir pie viņa. Vienā no viņu iepriekšējām sarunām Sjūzena Linkolnam nolasa morāli, cik viņa ir liela Kompānijas darbone, ka Linkolnam ir atļauts runāt tad un tad, neuzdot stulbus jautājumus, vai arī Sāra un Eldžejs mirs utt. Linkolns viņai eleganti atbild, ka ja viņš atriebsies, tad ne jau pašai Sjūzenai, bet gan viņas ģimenei - varu saderēt, ka viņai šāda perspektīva bija neliela auksta duša.

Maikls cietumā nodemonstrē savas inženiera dotības, ar pirkstiem paklabinot pa ūdens trubām, secina problēmu un ar nelielu paštaisītu spridzekli attīra trubas, līdz ar to ūdens ir visiem un dumpis cietumā ir beidzies. Lučero ir bezgala laimīgs un izskatās, ka viņam Maikls tomēr ir iepaticies. Svilpotājam tiek piešķirts neaizskaramības statuss, un Mahouns tur neko nevar padarīt. Svilpotājs jautā Maiklam, kāds ir viņa izbēgšanas plāns, uz ko Maikls atbild: "No idea".


Manas nelielas pārdomas par jau redzēto - izskatās, ka no cietuma izbēgs Maikls (nu bet protams), Svilpotājs, Mahouns, Makgreidijs, Beliks, un laikam taču arī Lučero, kurš tagad ir stāvā sajūsmā par Maiklu. Lučero ir tāds kā latino Džons Abrucī - ieslodzīts mafijas boss, pārvalda pārējos, ir īpašas privilēģijas, brīžiem vienkārši nelietis, taču tomēr foršs džeks. Es sliecos domāt, ka cietumā paliks vai arī tiks nobendēts Saimnieks, taču ar viņu nekad neko nevar zināt - cietums tomēr ir diezgan šaurs un īstenot masveida bēgšanu bez līdzzinātājiem būs grūti. Būtu interesanti, ja Linkolns līdzīgi Maiklam izstrādātu bēgšanas plānu, izdarītu kaut kādu noziegumu, un tiktu ieslodzīts turpat, lai varētu pēc tam izbēgt, taču diezvai.

Lučero šajā sērijā izskatījās diezgan neizlēmīgs, Mahounam nav viņa balto ripiņu, līdz ar to viņam pamazām "aizbrauc jumts", bet Beliks tiek sodīts par visām riebeklībām pirmajās divās seriāla sezonās. Gaidam trešo sēriju!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!