22 janvāris, 2008

„Ja viņš tevi neaizvedīs uz Munameģi, es aizvedīšu!”

Par šo zelta citātu mazliet vēlāk, taču galvenais notikums desmitajā sērijā - ar Semiju ir cauri, pilnīgi un galīgi pagalam, taču ne tā, kā varētu iedomāties! Jau atkal negaidīts pavērsiens! Taču par visu pēc kārtas.

Viss sākas ar to, ka Semijs ar pielādēto pistoli piedraud Lečero, ar rokaspuišu palīdzību iztriec viņu ārā no siltajiem Sonas barveža apartamentiem (neaizmirstiet, tur ir kabeļtelevīzija!) un tagad sevi deklarē par Semiju I – Sonas jauno karali. Lečero izskatās pārsteigts, taču līdz ar iesaistīšanos Maikla bēgšanas plānā viņš ir palicis tāds pavisam kluss un nevarīgs, tāpēc daudz nepretojas. Semijs visiem paziņo, ka tas, kurš viņam atvedīs Skofīldu, dabūs kasti ar šņabi, par ko visiem liels prieks. Viņš arī paziņo, ka ikviens tagad var viņu izaicināt uz dueli, ja vēlas apšaubīt viņa varu, taču pašnāvnieki nepiesakās. Vispār jocīgi, ka Lečero tādu domu vispār neapsvēra.

Pa to laiku vertikālus urbumus uz augšu slepenajā tunelī veic Maikls, Svilpotājs un Mahouns, taču viņi nezina, ka Lečero gājiens pēc papildus instrumentiem ir beidzies neveiksmīgi un ir noticis apvērsums. Viņi gan nojauš, ka kaut kas nav kārtībā, jo Lečero neatgriežas - atgādināšu, ka slepenais tunelis, pa kuru grib izlauzties mūsu varoņi, sākas no Lečero apartamentiem. Bijušajiem apartamentiem. Pagaidām.

Saimnieks piedāvā Belikam piedalīties bēgšanā, ja viņš izaicinās uz dueli Semiju. Beliks tīri priecīgs arī piekrīt, izaicina Semiju, kas ir patīkami pārsteigts, taču pasmīn un cīņai labprāt piekrīt. Tikai šoreiz Belikam par nelaimi netīrie triki vairs nedarbojas – tas šķidrums, kurā viņš pirms iepriekšējā dueļa izmērcēja rokas, tagad ir pilnīgs iztukšītis. Beliks ir šokā, mēģina atkratīties no cīņas, taču nekā.

Atgriežoties pie mūsu varoņiem tunelī, viņi nolemj izlīst ārā no šahtas un paskatīties, kas notiek cietumā. Viņus pamana Semija rokaspuiši, trio ir skaidrs, ka tās ir lamatas, un visi trīs smuki vienotā solī burtiski aizlido atpakaļ uz tuneli. Svilpotājs nepaspēj un viņu noķer, Maikls un Mahouns ieslēdzas tunelī.

Dienas centrālajā duelī Semijs kārtīgi sadod Belikam, kurš Semijam nav nekāds pretinieks un tūlīt, tūlīt Semijs Belikam apgriezīs sprandu. Taču nē, viens no rokaspuišiem iebļaujas, ka ir atraduši Skofīldu. Semijs pamet dueli un aizskrien pie tuneļa durvīm, kur viņu jau gaida rokaspuiši ar sagūstīto Svilpotāju. Tā kā Svilpotājs durvju kodu nezina, uz pārrunām tiek izsaukts Lečero. Taču arī viņš iespītējas un neko nesaka, līdz durvis no otras puses beidzot atver Maikls. Visi ieveļas iekšā, Semijs ir šokēts par izbēgšanas plānu, taču tā vietā, lai piežmiegtu Maiklu, tagad arī Semijs grib iesaistīties bēgšanā. Protams, viņš pakrata ar pirkstu, ka Lečero viņam noklusēja šādu nieku, kā izlaušanās, taču Lečero vien parausta plecus, sak, piedod!

Tā vien jau likās, ka Semijs izbēgšanas plānā iesaistīsies līdzīgi, kā savulaik Lečero, ja vien atkal viltīgais kūmiņš Maikls Skofīlds nebūtu izspēlējis kādu no saviem trikiem. Viņš no tuneļa balstiem bija izskrūvējis ļoti svarīgu skrūvīti, tipa, tas pats, kas bija ar Poupa maģisko pili, tikai šoreiz ar letālām sekām – Semijs sadomāja parāpties augstāk izrakumos un tika apbalvots ar kaudzi akmeņu uz galvas. Maikls, Svilpotājs, Mahouns un Lečero izmanto apjukuma brīdi un pievārē Semija rokaspuišus, kurus Lečero ņem un nošauj. Maikls pēc tam mazliet pārdzīvo, ko viņš gan ir izdarījis, taču mērķis attaisno līdzekļus.

Sonas cietumnieki vēro neticamu skatu – Lečero ir atkal karalis, un no sava podesta kā vecas tupeles nosper lejā Semija un viņa rokaspuišu līķus. Kas gan to būtu domājis.

Mazliet par notikumiem ārpus Sonas – Linkolns ar Sofiju iegādājas spridzekli ar tālvadības pulti - mobilo telefonu. Sukre turpina spēlēt spēlītes ar Sjūzenu, taču viņa Sukres plānu atkož un paziņo, ka Kompānija ir sadzinusi pēdas Marikrusai, tā ka lai Sukre daudz neiespringst. Taču pirms tam viņa Sukrem bija iedevusi solītos 50000 dolārus, lai viņš izspiegotu Linkolnu, un lai arī tā bija Linkolna ideja, taču par naudu Sukre viņam neko nesaka. Izskatās, ka beigās Sukrem Linkolnu nāksies pa īstam izspiegot, taču aiz tādas nervu spriedzes var taču nošauties. Cerams, ka nebūs tik ļauni. Ak jā, Sukre Sjūzenas mašīnā iešmugulēja Linkolna spridzekli, ko var aktivizēt ar mobilā telefona īsziņu, taču tas pagaidām paliek neizmantots. Gan jau īstajā brīdī noderēs.

Sofija joprojām turpina cepties, cik ļoti Svilpotājs viņu piečakarējis, taču viņas lielā mīla liekot viņai darīt to, ko viņa tagad dara (pārkāpj kaudzi likumu), līdz Linkolns paziņo, ka ja Svilpotājs Sofiju neaizvedīs uz apsolīto Parīzi, kur Sofija grib ļoti aizbraukt, tad to izdarīs Linkolns pats! Hahā, ar Linkolnu viss ir skaidrs, taču Sofija izskatās tīri iepriecināta – galu galā, labāk attaisnots cietumnieks ar skūtu galvu, nekā ieslodzīts, neskuvies melis. Te briest romantika, bet Maiklam, lai nepaliktu parādā, laikam tiks piespēlēta tā mistiskā Mollija, kas sevi seriālā vēl nav pieteikusi.

Sofija izārda visu Svilpotāja garderobi, pa labi un kreisi izsvaida viņa kreklus, līdz pamana kaut kādu slepenu somu (protams). Slepenajā somā ir vēl slepenāka sadaļa, kurā tika atrasts vēl slepenāks balts čemodāns. Man pirmais iespaids par čemodānu bija – tajā noteikti atrodas kaut kādas slepenas laboratorijas slepenu eksperimentu šifrēta dokumentācija, taču redzēsim. Kā domājat jūs? Laikam ir jāuztaisa jauna aptauja. :P

Tas arī viss! Sērija kopumā bija interesanta, negaidīti pavērsieni, taču izlaušanās tuvojas aizvien tuvāk! Piedāvāju noskatīties ieskatu 11.sērijā, kas diemžēl būs tikai pēc divām nedēļām.

3 komentāri:

  1. Atkal taas nosleepumainaas kastiitesz :D tad ar saaras galvu..un kas talaak??!! seerija tieshaam bija interesanta...nu par 9 daudz labaaka :)! ieintrigeeja taa pamatiigi!

    AtbildētDzēst
  2. Jūsu informācijai, Youtube ļoti mīl sviest ārā promocijas rullīšus nākamajām sērijām, it kā viņiem nebūtu citu ko darīt (OMG, drausmīgs autortiesību pārkāpums, bez maksas var noskatīties 30 sekunžu ievadrulli nākamajā sērijā :/), taču tiklīdz viens video tiek izņemts, trīs citi tiek ielikti. Ejiet uz www.youtube.com un meklēšanā rakstiet Prison Break promo, rezultātus šķirojiet pēc jaunākajiem ierakstiem un voila.

    AtbildētDzēst
  3. tikko noskatijos 11 seriiju , mm labaa :D , zaibal tik labaa vietaa paarrava :D kad bus nakamais?

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!