04 novembris, 2008

Mīnus divi

Devīto sēriju „Greatness achieved” varam rezumēt šādi – divi būtiski personāži aiziet pa burbuli, bet A-komanda pamazām sāk ielauzties Kompānijas ēkā, pārvarot pirmo šķērsli. Beidzot tiek pielikts punkts Breda Belika dalībai seriālā, kurš ņem „varonīgu” galu noslīkstot, upurējoties cilvēces labā. Cik tas gals bija varonīgs un vai vispār vajadzīgs, vēl var diskutēt (šeit varat noskatīties, ko par to saka seriāla producents Mets Olmsteds). Manuprāt, no tās trubas iestatīšanas vēl galīgi nebija atkarīgs misijas iznākums, tāpēc šāds upuris bija diezgan muļķīgs, taču Bredam agri vai vēlu bija jāaiziet un labāk ātrāk nekā vēlāk. Pa burbuli aiziet arī Vaijats – vispirms Mahouns viņu paspīdzina un piespiež formāli atvainoties Pemai par dēlēna nogalināšanu un tad sasaistītu vienkārši nogremdē ezerā.

Grečena ar pielādētu revolveri izdomā apciemot ģenerāli Kranci, tādējādi pārtraucot nelielo Kompānijas sapulci, kurā piedalās arī (it kā) ģenerāļa meita Līza Tabaka. Ģenerālis visus izraida ārā, tuvojas Grečenai un šķiet, ka kaut kas tūlīt notiks. Un notika arī. Brīdī, kad Krancis savu baismīgo, krunkaino viepli uzspieda Grečenas vēl nesamaitātajai fizionomijai, mani vienkārši parāva histēriski smiekli (kaut kas līdzīgs WTF un roflmao vienlaicīgi). Un radās jauna teorija – ielaušanās brīdī, kad Grečena Krancim paziņoja, ka viņš par savu durvju kodu joprojām izmanto savas meitas dzimšanas datus, varbūt gāja runa par nevis Līzu (kas Krancim varētu arī nemaz nebūt meita, kā man sākotnēji likās), bet gan par Kranča un Grečenas, iespējams, kopīgo „projektu” meitiņas Emīlijas personā. Saprast nevar, taču viens ir skaidrs – Līzai Grečena nepatīk vai nu kā konkurente uz Kranča mīlu, vai arī kā meitai, kura tēva kaklā karas garīgi nelīdzsvarota pašlabuma meklētāja. Lai arī Grečena izskatās ir atguvusi ģenerāļa labvēlību, ir diezgan droši, ka viņa joprojām sadarbojas ar Maiklu un Selfu, ar uzdevumu atgūt pēdējo Scylla daiktu.

Izskatās, ka A komanda tiek pamazām izjaukta, jo ar entajām sērijām par komandas darbību viena mērķa labā Oušena bandas stilā sāk palikt pārāk smagnēji – skatītājiem ir vieglāk simpatizēt vienam vai pāris varoņiem, nekā veselam baram. Varbūt arī tāpēc tika aizvākts neizteiksmīgais Beliks un šķiet, ka tas bija tikai sākums. Tātad, Belika un Rolanda Glena vairs nav, paliek Maikls, Sāra, Links, Sukre un Mahouns. Saimnieku neieskaitam, jo viņam ir sava misija – izdzīvot un nopelnīt kaudzi naudas, vienlaikus saglabājot kaut kādas humora kripatas seriālā. Tā kā Mahouna atriebības misija ir beigusies, šķiet, scenāristi mēģinās kaut ko pasākt, lai viņš nepārvērstos tikpat liekā personāžā, kāds bija Beliks. Iespējams, tuvāko sēriju laikā Mahouns ar Pemu aizbrauks uz kaut kādiem Šveices Alpiem, kur apraudās savu dēlu un seriālā vairs neparādīsies. Tas tāpēc, lai turpmāk mēs uzmanību varētu koncentrēt Maiklam, kuram roku turēs Sāra un Links, kā arī mūžam uzticīgais Maikla ieročnesējs Sukre, kuru, starp citu, pašu gaida ģimene. Esmu arī dzirdējis, ka 12.sērijas „Selfless” laikā Maikls Scylla istabā, kurā var nolasīt visas ar lielām pūlēm sakasītās kartiņas, satiksies aci pret aci ar Kranci, bet mūsu varoņus nodos Dons Selfs, tāpēc arī tāds sērijas nosaukums. Acīmredzot nepildīs solījumu, ka pēc misijas izpildes visi var būt brīvi. Seriāla gaitā mēs arī uzzināsim vairāk par Maikla māti, kura esot strādājusi Kompānijas labā un vispār varētu būt vēl dzīva! Ar katru sēriju Maikla veselības stāvoklis paliks aizvien sliktāks un vienu brīdi viņu dakterēs Kompānijas ārsts Kompānijas telpās. Varam arī sagaidīt vairākus jaunus varoņus.

Nākamā sērija pēc nedēļas, video rullīti piekabināšu klāt vēlāk, kad tāds parādīsies. Pagaidām varam noskatīties tikai 3 minūšu ieskatu:

10 comments:

  1. Ludzu padalies ar informaciju, kur Tu vinu dabu? Runa iet par turpmakajam serijam... Es ari gribu palasiit!

    AtbildētDzēst
  2. Nu man nepatika, ka Beliks pazua no seriāla...tāda Sāra man liekas daudzreiz garlaicīgāka..
    Vienu brīdi sāka likties, ka seriāls sāk kļūt paredzams (par brīnumu un netipiski Mahouns novāc Vaijatu, nevis Vaijats kaut kādā veidā izbēg), bet ja būs tā kā saka Arturchix - ka Maiklu dakterēs Kompānijas ārsts, nu tad viss ir kārtībā :D
    Kādam ir idejas, kas ir Scylla?

    AtbildētDzēst
  3. Man ir ļoti žēl Belika!:( Viņš beigās bija normāls čalis. Un ja vēl Mahone nebūs,kā te rakstīts aprakstā,tad vispār.:( Pie visiem aktieriem pierasts tik ļoti!

    AtbildētDzēst
  4. Jāizmēģina prikols ar pirkstu kā Vaijatam tika darīts :))

    AtbildētDzēst
  5. Man jau ari likas, ka tas nigers aizmuks kaut kaadaa veidaa! Zel man taa Belika, nebija ne vainas vinam seriala! deva taadu pieskanju klaat!

    google saka, ka scylla ir informacijas kopums ar visiem datiem par kompaniju.

    AtbildētDzēst
  6. Nav noslēpums, ka lielāko daļu informācijas es iegūstu no šīs lapas - http://spoilertv-prisonbreak.blogspot.com/ :)

    Cik es sapratu, Kompānija uzņemsies Maikla dakterēšana ar nosacījumu pret kaut kādu pakalpojumu. Kas tas par pakalpojumu, man nav ne jausmas.

    Scylla ir viss kopā - sešas kartiņas + aparāts, kas tās nolasīs. Citiem vārdiem - visa slepenā informācija par Kompānija, kas to varētu pazudināt.

    Man Belika īpaši žēl nav - viņam vajadzēja aiziet jau 3.sezonā, ja ne jau 2. Taču kā aktieris un personāžs viņš bija izcils, galvenokārt dēļ 1.sezonas, kas vispār ir klasika.

    AtbildētDzēst
  7. Nu es netkāpjos no tā, ka Scylla ir kaut kas līdzīgs ierocim. Plika datu bāze nē. Gan Gretchenas teikums to apstiprina, gan mistiskie 10 K cilvēki 3. sērijā.

    Beliks šajā sezonā bija labais tēls. Kaut kā to ļauno tēlu ir par daudz, manuprāt, tāpēc nav patīkami, ka novāca vienu labo. It sevišķi Beliku...Sāru mierīgi varēja neattgriezt, garlaicīga būtne//

    AtbildētDzēst
  8. viens launais tels jau ar aizgaja boja taka svaru kausi nolidzinajas :)

    AtbildētDzēst
  9. te 10. sērijas promo redzam vīrus baltos aizsarghalātos ar cepurītēm galvā...atceramies arī 2. sezonas beigās ģenerālis pastaigājās pa kaut kādu laboratoriju...Scylla galīgi nav tikai datubāze. Cik tad liels var būtu serveris ar datu bāzi, ka lai to pārvietotu, visi ir ģībonī un tam vajag ap 3 dienām...

    AtbildētDzēst
  10. skatos 4.sezonas plakātu nāk galvā viena domā, būs vēl 2 līķi no šīs sezonas galvenajiem personāžiem - Dons Selfs un Grečena. Par to liek domāt tas, ka no 5 aktieriem kuri ir vis talāk, 3 jau ir beigt...

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!