13 novembris, 2008

Vai šīs ir beigas?

Kā raksta Hollywood Reporter, „Prison Break” 4.sezona acīmredzot būs arī pēdējā. Fox studios esot jau informējusi seriāla producentus un aktierus, ka šī sezona varētu tikt pagarināta par vēl divām sērijām, lai šo četru sezonu sāgu noslēgtu ar pienācīgu finālu.

Iemesls šādam lēmumam ir vienkāršs – šosezon „Prison Break” reitingi ASV ir nokritušies vēl zemāk, nekā 3.sezonā, līdz ar to Fox dienaskārtībā ir parādījies jautājums par seriāla rentabilitāti. Ja 3.sezonas 1.sēriju pagājušogad noskatījās 7.5 miljoni amerikāņu, tad šogad 4.sezonas pirmo dubultsēriju skatījās vairs tikai 6.5 miljoni, bet turpmākajām sērijām skatītāju skaits samazinājās līdz 5.3 miljoniem. Turklāt 1.sezonā vidējā seriāla auditorija ASV bija virs 10 miljoniem. Ir vairāki izskaidrojumi, kāpēc reitingi krīt – seriāla popularitāte nepieaug un sava auditorija pamazām tiek zaudēta, kas ir normāla parādība. Vienlaicīgi reitingus grauj arī cits, mazāk veiksmīgs Fox seriāls „Terminator: The Sarrah Connor Chronicles”, kas tiek translēts tieši pirms „Prison Break” . Jāatzīmē, ka pirmdienas vakars ASV TV kanālos ir prestižs translācijas laiks, un mūsu „Prison Break” ir jākonkurē arī ar tādiem hītiem kā „Heroes”. Tiesa, „Prison Break” ir ļoti populārs arī ārpus Amerikas, kas bija viens no iemesliem, kāpēc seriālam vispār bija 4.sezona.

Šobrīd seriāla producentu un Fox starpā vēl notiek diskusijas, kas ir kas, ko darīt tālāk, kad varētu rādīt šīs papildus divas sērijas utt. Viens no variantiem – pēc 16.sērijas sekos seriāla tradicionālā gadu mijas pauze, pēdējo sēriju translēšanu atsākot pēc pāris mēnešiem, kam klāt varētu piekabināt šīs papildus sērijas kā "special event". Otrs variants, ko gan es negribētu piedzīvot – šīs papildus sērijas varētu būt pieejamas tikai 4.sezonas DVD... Ziņošu, tiklīdz man būs jauna informācija.

13 comments:

  1. tas ir tik stulibi ka buus tikai 4 sezonas :@

    AtbildētDzēst
  2. Tas jau sen bija zināms kad Prison Break reitingi krīt.
    Lai cik labas sērijas būtu PB vairs nebūs tik populārs kā agrāk.

    AtbildētDzēst
  3. Jā, taču tagad tie ir nokrituši līdz tai kritiskajai atzīmei, kad ir jāsāk domāt, vai seriālu ir vērts turpināt uzņemt. Kaut gan 3.sezonā pēdējo sēriju laikā reitingi pacēlās par kādu pusmiljonu.

    AtbildētDzēst
  4. Es domaju tad kad viniem saks reklamet kad iet uz beigas serials palielinasies reitingi jo kads jau tomer gribes redzet ka tad tas viss beigsies.

    AtbildētDzēst
  5. Es jau šito gaidiju.:(:@ Es neredzu, ka seriāls būtu sliktāks kā iepriekšējās sezonas.:( Nu ok, 1.sezona bija viss grandiozākā. 2.sezona arī skatīties varēja, bija arī intresantas sērijas. 3.sezona vispār pēc manām domām ir super skatāma..4.sezona arī ir laba izsnākusi. Nez, kas tur viņiem amerikā noticis.:@:( Tagad mums dēļ viņiem jācieš. A varbūt vaina ir tas, kas man arī ļoti pietrūks - veco aktieru, kas jau ir nošauti, miruši utt??

    AtbildētDzēst
  6. Gan jau reitingi pēdējās sērijās 4. sezonā būtu pacēlušies.

    AtbildētDzēst
  7. Laikam arī šim blogam tādējādi gals drīz būs klāt. :D

    AtbildētDzēst
  8. Nu, gan jau mūsu rīcībā ir vismaz vēl kāds gads - es nemaz nezinu, vai spēšu blogu uzturēt vēl ilgāk. :P

    AtbildētDzēst
  9. godigi sakot jasaka paldies dievam.

    AtbildētDzēst
  10. Man kautkā dikti gribētos, lai ar šo sezonu vismaz Maiklam, Sārai un Linkam viss beigtos, jo citādi viņi visi riskē nonākt vietējā amīšu "Tvaika ielā", jo neviens taču nespēj tik ilgi izturēt tādas skriešanas, sazvērestības un ciešanas.
    Nu un skatītājiem ar tas nāktu par labu, jo citādi no līdzi jušanas jau sirmi mati sāk veidoties.

    AtbildētDzēst
  11. Njā, gribētos lai ātrāk viss beidzās viņiem, bet man tā pietrūks Tībega... es vnk līdz asarām sāku rēk kad jau vien ieraugu šā mūli... Teodor da BEST! :D

    AtbildētDzēst
  12. kapec tu blogu nevaresi noturet vairak ? :D

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!