18 septembris, 2007

Trešā sezona ir atklāta!

Vakar 20:00 pēc Latvijas laika TV kanālā FOX tika atklāta Prison Break jeb Izlaušanās trešā sezona. Pēdējā laikā runā, ka šī sezona būšot pēdējā, taču redzēsim. Es gribētu mazliet padalīties iespaidos par pirmo sēriju - tiem, kas grib saglabāt kaut kādu pārsteiguma momentu, neiesaku tālāk lasīt.

Tātad, pirmā sērija, saucas "Orientacion". Pārsteiguma elementa pašā sākumā iztrūkst - pirmās 17 minūtes praktiski ir tās pašas, kuras pirms kāda laika parādījās internetā, un kuras joprojām var noskatīties arī manā blogā. Šur, tur ir iestarpinātas sīkas izmaiņas, kā arī jaunais seriāla intro rullītis, kurš salīdzinājumā ar iepriekšējām sezonām izklausījās mazliet stilizēts.

Linkolns atrodas ASV vēstniecībā Panamā un mēģina panākt Maikla atbrīvošanu. Linkolnam tiek paskaidrots, ka Sona ir viens briesmīgs cietums, no kura neviens ārā dzīvs neiznāk, taču pastāv iespēja Maiklu līdz tiesas dienai pārvest uz kādu citu cietumu ar labākiem apstākļiem. Esot labas izredzes pierādīt, ka Maikls Bilu Kimu nogalināja aizstāvoties.

Tikmēr Sonas cietumā pirmie kadri rāda dueli cietuma centrālajā laukumā, kurā divi ieslodzītie cīnās uz dzīvību un nāvi. Cīņas sākumā tiek novicināts kaut kāds piekariņš, kuram nozīme tiks paskaidrota vēlāk. Kad viens no kaušļiem tiek brutāli nogalināts, Maikls ir acīmredzami satriekts.

Mahouns atceras epizodes no iepriekšējām sezonām, ieskaitot savu sievu, dzenoties pakaļ Maiklam un Linkolnam, nogalinot Tvīneru, un izskatās, ka viņš nožēlo. Viņš pamana Maiklu un piedāvā viņam apvienot spēkus, lai cietumā izdzīvotu, taču Maikls paziņo, ka Mahouns nogalināja viņa tēvu, tāpēc viņam būs jātiek galā pašam. Mahounam pret šo argumentu nav ko iebilst.

Lučero, kurš arī ir cietumnieks, taču to praktiski pārvalda, liek pie sevis atvest Maiklu, Mahounu un vēl vienu jauniņo, kurš pamanās pieslapināt bikses. Lučero viņiem izskaidro Sonas galveno likumu - cietumnieki savas domstarpības atrisina ar cīņu uz dzīvību un nāvi, un pirms cīņas savam pretiniekam nodod speciālu piekariņu, kas ir simbols, ka viņš tiek izaicināts. No cīņas nav iespējams atteikties. Lučero istabā ir TV, un viņš ir informēts par Maikla varoņdarbiem, kā arī izskatās, ka viņš pazīst Mahounu. Jau no pirmajiem momentiem izskatās, ka Lučero Maikls nepatīk.

Maikls cietumā pamana Saimnieku (T-Bag) un ir manāmi šokēts - neaizmirsīsim, kā beidzās viņu pēdējā tikšanās. Tomēr vismaz pagaidām Saimnieks neizrāda nekādas agresijas pazīmes un ar Maiklu pārmij pāris vārdus kā veci draugi. Tikmēr Saimnieks pieglaimojas Lučero, lai tiktu viņa bandā, un izskatās, ka viņš Lučero patīk. Tiesa, izskatās, ka viņš Saimnieku nepazīst, lai arī ar kabeļtelevīziju savā istabā.

Bredam Belikam pavisam neveicas - viņš ir pamatīgi apskādēts, viņš apkārt staigā tikai apakšveļā, un daži cietumnieki par viņu ņirgājas. Viņš iedraudzējas ar kādu citu ieslodzīto, kuram ir tāds pats liktenis, kā Belikam. Belikam tiek uzdots tīrīt tualetes, kas atrodas kaut kādās cietuma katakombās. Tiek parādīts arī Svilpotājs, kurš slēpjas tunelī un iedodot Belikam nenosakāmas izcelsmes pārtiku, lūdz viņam izpalīdzēt. Belika jaunais draugs mēģina izbēgt, taču sargi viņu nošauj. Izskatās, ka drošības pasākumi Fox River bija augstākā līmenī.

Tikmēr kāds būdīgs cietumnieks, kurš pirms tam zīmīgi saskatījies ar Lučero, apsūdz Maiklu savu mantu zādzībā, kas tiek atrastas Maikla kamerā. Kad nākamreiz Maikls atgriežas savā kamerā, viņš atrod piekariņu - viņš ir izaicināts cīnīties uz dzīvību un nāvi.

Pūlis sapulcējas cietuma centrālajā laukumā, Beliks Maiklam novēl veiksmi un kaut ko iebāž viņa kabatā. Interesanti, ka viņš līdzīgi izdara arī Maikla pretiniekam. Maikls paziņo, ka necīnīsies, un kad viņa pretinieks ir novērsies un skatās uz Lučero, uzbrūk un pamatīgi viņu nokautē. Kāds no cietumniekiem viņa pretiniekam pasviež nazi, lai gan tas ir pret cīņas noteikumiem. Kad izskatās, ka Maikls tūlīt saņems dūrienu mugurā, iejaucas Mahouns un piebeidz Maikla pretinieku. Tā kā ieročus cīņā izmantot nedrīkstēja, Maikls un Mahouns tiek sveikā, tiesa, neizskatās, ka Maikls grib Mahounam pateikt paldies.

Ārpus cietuma mūriem klaigā kāda sieviete, kas acīmredzot ir Sofija, Svilpotāja draudzene. Cietumsargi iznes ārā jau sakrājušos līķus, un kad viņi ir prom, sieviete visiem pārbauda kabatas, līdz Maikla pretinieka kabatā atrod Svilpotāja zīmīti.

Linkolnam paziņo, ka ir atrasta Sāra...mirusi. Taču izrādās, ka tā tomēr nav. Linkolnam piezvana Eldžejs, kurš paziņo, ka viņš ar Sāru ir nolaupīts, un lūdz satikties kaut kādā glaunā restorānā, kurā Linkolnam ir problēmas iekļūt, jo viņam nav žaketes. Restorānā Linkolns it kā netīšām satiek kādu sievieti, acīmredzot Betiju Krokeri, kura paziņo, ka Maiklam vajadzēs palīdzēt no cietuma izlausties Svilpotājam, savādāk Eldžejs un Sāra mirs. Linkolns to cietumā paziņo Maiklam, kurš ir vienkārši satriekts.

Nevaru sagaidīt nākamo sēriju! Nobeigumā piedāvāju noskatīties jauno intro rullīti. :)

4 komentāri:

  1. Super, ka tu uztaisiji tadu lapu, par cik neesmu redzejusi vel tresas sezona seriju, var vismaz izlasit, kas tur notiek ;)

    AtbildētDzēst
  2. Man prieks, ka kāds to vispār lasa. :)

    AtbildētDzēst
  3. kur var novilkt 3shas sezonas pirmo seriju?

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!