09 marts, 2008

Ko mēs zinām par nākamo sezonu...

Tā kā pagaidām nav nekādu jaunumu, vien Fernando Sukres personāža attēlotājs Amorijs Nolasko ir izteicies, ka ceturtā sezonā noteikti būs, es esmu izveidojis nelielu apkopojumu, ar ko beidzās trešā sezona un ko mēs varētu sagaidīt ceturtajā.

[1] No Sonas cietuma izbēga Maikls, Svilpotājs, Mahouns un Makgreidijs. Lečero, Saimnieks un Beliks tika noķerti, Lečero tika sašauts un vēlāk arī nosmacēts ar spilvenu Saimnieka izpildījumā. Saimnieks un Beliks joprojām sēž Sonā.

[2] Saimnieks ir jaunais Sonas karalis – viņš izmānīja no Lečero 50 tūkstošus zaļo, no kuriem daļu izdalīja pārējiem cietumniekiem, lai iegūtu viņu atbalstu. Saimnieka lozungs – visi cietumnieki ir vienlīdzīgi. Saimniekam ir arī jauna draudzene – tā Lečero mūķene ar saviem pakalpojumiem tagad ir apsolījusies gaidīt, kad Saimnieks iznāks no cietuma. Varbūt beidzot pēdējo vedīs pie prāta.

[3] Saimnieks nejauši atrada Svilpotāja nozaudēto putniņu grāmatiņu un to savāca. Lai arī Maikla un pārējo klātbūtnē Sjūzena pasmējās, ka grāmatiņā ierakstītajām koordinātām nav nekādas nozīmes, tomēr kad Svilpotājs viņai vēlāk paziņoja, ka grāmatiņa ir pazudusi, viņa bija šokēta.

[4] Sonas cietumā ir iemests arī Sukre, jo tika atklāts, ka viņš piedalījās izbēgšanas organizēšanā. Pēdējā sarunā pa mobilo telefonu viņš Maiklam nodeva ziņu, ka ar viņu viss ir kārtībā un lai viņu nemeklē, tātad Maikls nevar pat iedomāties, ka Sukre atrodas Sonas cietumā.

[5] Makgreidijs ir veiksmīgi ticis līdz Kolumbijai pie savas ģimenes un acīmredzot nākamajā sezonā vairs neparādīsies – līdzīgi kā Simtniekam, arī Makgreidijam ir laimīgas beigas.

[6] Svilpotāja baltajā čemodānā bija kaut kādi izlūkošanas dati par kādu Džeisonu Līfu, kuru acīmredzot Svilpotājs bija ilgstoši novērojis. Ja tie bija svarīgi Svilpotājam, tad arī Maiklam.

[7] Maikls un Linkolns ir devušies katrs savu ceļu – Maikls ar pielādētu pistoli ir devies meklēt Sjūzenu, lai atriebtu Sāras nāvi. Tiesa, kad Maiklam bija iespēja Sjūzenu nošaut, viņš to nespēja (vai arī vienkārši neuzspēja) izdarīt.

[8] Svilpotājs ir liels Kompānijas čiekurs, kurš par 300 tūkstošiem dolāru ir noalgojis Mahounu, lai paveiktu kādu darbiņu. Mahouns Svilpotājam ir ieteicis atbrīvoties no Sjūzenas (jeb Grečenas Morganas, kas ir viņas īstais vārds), jo Maikls viņu meklēs, un ja atradīs, tad atradīs arī Svilpotāju un Mahounu – acīmredzot Mahounam ir bažas, ka Maikls var atriebties arī viņam par sava tēva nāvi.

[9] Sofija ir sašauta, taču izskatās, ka atlabs. Viņa beidzot ir iedevusi kurvīti Svilpotājam, un tagad viņas roku tur Linkolns. Eldžejs ir drošībā un kopā ar viņiem.

Tie visi ir fakti, tagad mēs varam paminēt, kas notiks nākamajā sezonā. Es pieļauju, ka Links, Eldžejs un Sofija varētu doties atpakaļ uz ASV, vēlāk arī uz Parīzi, ja nepieciešams un laimīgi dzīvot līdz mūža galam. Eldžejs seriālā ir lieks personāžs, taču ja seriālā turpinās parādīties arī Linkolns, būs grūti izskaidrot Eldžeja prombūtni, tāpēc ir iespējams, ka no sižeta tiks izslēgti abi. Seriāla uzsvars varētu būt uz Maikla atriebības plānu, kā viņš gāž no troņa ļauno Kompāniju, atriebj Sāras nāvi un padara šo pasauli labāku – acīmredzot šeit būs intelektuāls duelis (Maikls pret Grečenu), kurā mazliet neaptēstajam Linkam nav vietas.

Lai kompensētu Maikla zaudējumu, beidzot vajadzētu parādīties tai Mollijai, kuras debiju skandināja visas trešās sezonas laikā, taču ASV scenāristu streika dēļ tas nenotika, jo trešā sezona pārtrūka. Mans pieņēmums, kas ir balstīts uz vairāk vai mazāk zināmiem faktiem – šai Mollijai arī ir kārtojami rēķini ar Kompāniju, jo ir novākta visa viņas ģimene. Lūk, šis Džeisons Līfs, par kuru info Svilpotāja baltajā čemodānā atrada Maikls, varētu būt viņas vīrs nelaiķis. Acīmredzot Maikls viņu meklēs rokā, sastapsies ar Molliju un apvienos spēkus, lai cīnītos pret Kompāniju.

Ir skaidrs, ka Svilpotājs ir liels Kompānijas čiekurs, taču jāņem vērā, ka viņš ir Maiklam parādā par izlaušanos no Sonas, kam varētu būt nozīme. Man ir grūti iedomāties, kas tas varētu būt par darbiņu, kuram tika noalgots Mahouns, taču ir skaidrs, ka putniņu grāmatiņai tomēr ir liela nozīme. Lai to atdabūtu, varētu tikt organizēta vēl viena izlaušanās no Sonas cietuma, lai no Saimnieka dabūtu grāmatiņu vai tajā atrodamos ciparus (ja atceramies, Saimniekam ir ne tikai apetīte aprīt noderīgu rakstisku informāciju, bet gan arī to paturēt atmiņā), vai arī tiks veikta kaut kāda cietumnieku pārvešana uz citu cietumu. Vai arī Maikls uzzinās par Sukres bēdīgo likteni un vispirms palīdzēs viņam izlauzties un tikai tad atriebs Sāru.

Godīgi sakot, man Sonas cietums un Panamiešu kultūra jau ir piegriezušies, tāpēc būtu ļoti interesanti redzēt, ka Panama beidzot izdarītu izņēmumu un izdotu ASV noziedzniekus, šajā gadījumā Saimnieku, Sukri un Beliku pārvestu uz kādu cietumu ASV, varbūt pat atpakaļ uz Fox River! Es to saku tāpēc, ka klīst baumas, ka nākamā sezona tiks uzņemta Losandželosas apkaimē.

Var diskutēt par Mahouna motīviem, piebiedrojoties Kompānijai. Viens variants – viņš joprojām sadarbojas ar Maiklu un būs tāds kā slepenais aģents iekš Kompānijas, lai to grautu no iekšienes. Taču kāpēc lai viņš to darītu? Lai arī Kompānija Mahounu izmantoja, tomēr to nekādi nevar salīdzināt ar to, ko tā izdarīja ar Maiklu un viņa tuviem cilvēkiem, kā arī nevajag aizmirst, ka Mahouns nošāva Maikla un Linka tēvu. Es uzskatu, ka Mahouns Kompānijai pievienojās, lai nodrošinātu savu nākotni – viņš ir meklēts noziedznieks gan ASV, gan Panamā, un Kompānijas paspārnē viņš varētu izdzīvot. Tiesa, Kompānija ne visai atbalsta ģimenes dzīvi (Maikla tēvs ir kā piemērs), tāpēc te varētu būt kārtējā drāma. Lai gan, iepriekš Mahounam nebija pieeja pie augsta ranga Kompānijas čiekuriem, tagad viņš ar Svilpotāju ir gandrīz vai labākie draugi.

Tikmēr seriāla producenti ik pa laikam mēdz izmest pa kādai interesantai frāzei. Pols Šerings ir izteicies, ka viņam prātā esot ģeniāla ideja ceturtajai sezonai, savukārt Mets Olmsteds informēja, ka nav īsti zināms, vai Kelermans tiešām ir miris.

Gaidam kādus jaunumus.

11 comments:

  1. Jā tu zaķīt zinātu ar kādu interesi es lasu šīs lapas. Žetons tev:)
    *) Man šķiet, ka Killermanu ielika cietumā pēc viņa atzīšanās!
    *) Tās koardinātes bija tik kā iemesls, lai padarītu šō netīro spēlīti vēl aizdomīgāku.Lai slēptu to ka Wislers ir tas kas organizē pats savu izbēgšanu. Sjūzana tikai viņa padotā. Bet uztaisīts jau bija tā, ka Sjūzana ir tā galvenā, bet Wislers ir nepiecešams tikai dēl koardinātēm.
    *) Ir vēl veina iespēja par tām koardi. runājot... Sjūzana un Wistlers ir pāris, un viņi abi ir kompānisjas"čiekuri"
    ________________________________
    Bet tas tik tā. Cik latviešu tik vedokšu, šo visu var aptecēt no visādām pusēm, īsti skaidrs būs tikai tad kas sāksies 4.sezona:)


    /līva cīrule/

    AtbildētDzēst
  2. es laikam nepabeidzu vinnu teikumu

    *) Ir vēl veina iespēja par tām koardi. runājot. Sjūzana un Wistlers ir pāris un abi ir komānijas "čiekuri" un koardinātes bija tik kā iemesls, lai Wistlera sieva nezintu to! Jo izskatiijas, ka Wistlers sofiju tiešām mīl!

    AtbildētDzēst
  3. es laikam nepabeidzu vinnu teikumu

    *) Ir vēl veina iespēja par tām koardi. runājot. Sjūzana un Wistlers ir pāris un abi ir komānijas "čiekuri" un koardinātes bija tik kā iemesls, lai Wistlera sieva nezintu to! Jo izskatiijas, ka Wistlers sofiju tiešām mīl!

    AtbildētDzēst
  4. O...cik labi būtu, ja Kelermans atgrieztos seriālā. Kaut kāda sagadīšanās, bet abi sākotnēji sliktie tēli - Kelermans un Mahouns - ir vislabākie aktieri..nu subjektīvi protams...vislabāk man viņi patīk.

    AtbildētDzēst
  5. kāds nezina kad iznāks 4 sezona?

    AtbildētDzēst
  6. kelermans labaakais aktieris tieshaam :)

    AtbildētDzēst
  7. 4 sezona būs 29. augustā

    AtbildētDzēst
  8. šo seriālu vajadzētu rādīt biežāk1

    AtbildētDzēst
  9. nē, ja biežāk rādītu, tad jau ātri beigtos, ko skatīties.

    AtbildētDzēst
  10. Par 4.sezonu nekas vēl nav zināms, taču visticamākais, ka varētu sākties augusta beigās vai septembrī.

    Ļoti ceru, ka Sonas ieslodzītie tiks izdoti ASV - sakiet ko gribat, taču Fox River man likās krietni interesantāks un drūmāks nekā Sona. Ja atgriezīsies Kelermans, vispār būs fantastika - ja ievērojāt, visu personāžu nāve līdz šim tika parādīta nepārprotami, par Kelermanu mēs tomēr nevaram zināt.

    AtbildētDzēst
  11. A kad tad saaksh raadit 3.sezonu..??

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!