31 decembris, 2008

2008. gads ir galā!

Vakar man prātā ienāca tāda traka doma – ja jau visi lielākie mediji gada pēdējās dienās ir izveidojuši apskatu, kas vērtīgs ir noticis šogad katrā mēnesī, kāpēc gan es nevarētu kaut ko līdzīgu izveidot par Prison Break? :)

Janvāris
Turpinās 3. sezonas pirmizrāde, kad pēc trīs mēnešu pauzes seriāls atgriezās TV ekrānos ar 9. sēriju. Joprojām turpinās Holivudas scenāristu streiks (sākās 2007. gada 5. novembrī), kas nozīmē – ja tuvākajā laikā tas nebeigsies, 13. sērija 3. sezonā kļūs par pēdējo.

Februāris
12. februārī beidzot beidzas scenāristu streiks, kurā piedalījās 12000 ASV scenāristu, nodarot ASV TV kompānijām vairākus miljardus dolāru lielus zaudējumus. Taču ir jau par vēlu – jaunām sērijām scenārijs nav sarakstīts, tās nav uzņemtas, 13. sērija kļūst par sezonā pēdējo. Tiesa, Prison Break nav vienīgais seriāls, kas cieš – līdzīgs liktenis ir arī citiem, lai gan Lost producenti tomēr saņēmās un pāris sērijas tomēr vēl uzņēma. Lai arī 3. sezona ir beigusies, paliek atklāts jautājums – vai 4. sezona būs, vai arī seriāls jau ir beidzies? Vairāki eksperti saka, ka nebūs, taču viens no Prison Break scenāristiem Niks Santora ir pārliecināts, ka viss būs kārtībā. Situācija sāk izskatīties vēl cerīgāka, kad februāra beigās Linkolna Barouza lomas atveidotājs Dominiks Persels kādā intervijā pauda viedokli, ka seriālam turpinājums noteikti būs.

Marts
Praktiski viss marts aizrit neziņā par seriāla nākotni, līdz 22. martā Niks Santora savā blogā uzraksta, ka 4. sezona ir oficiāli „paņemta”! Parādās arī interesanta informācija, ka seriāla galvenie aktieri savulaik noslēguši līgumus uz 7 sezonām...Tiek nosaukts pat datums, kad tiks translēta pirmā 4. sezonas sērija – 17. septembris. Pašās marta beigās mēs tiekam šokēti vēlreiz – tiek augšāmcelta labā daktere un Maikla mīlas objekts Sāra Tankredi! Protams, tas tika gatavots kā pārsteigums uz 4. sezonas 1. sēriju, taču visi, kam vajadzēja, to uzzināja laicīgi.

Aprīlis
Redzot, ka blogam ir parādījusies jau stabila auditorija, 6. aprīlī es atvēru arī forumu. Taču šis eksperiments diemžēl cieš neveiksmi, jo acīmredzot visiem ir ērtāk komentēt blogā. Lai arī forums joprojām vēl ir atvērts, es vienkārši neesmu pieķēries, lai to izmestu. Varbūt tomēr ir vērts pamēģināt vēlreiz? Parādās pirmā informācija par jauniem galvenajiem varoņiem gaidāmajā sezonā – valdības aģents Dons un Kompānijas slepkava Penrabs. Producenti sola 22 sērijas, kā arī nav atmetuši domu par Prison Break: Cherry Hill seriālu, kurā sieviešu cietumā galvenajā lomā būs sieviete.

Maijs
Lielā beša mēnesis, kad man bija slinkums jebko rakstīt, kam ir bēdīga tendence atgriezties. Tiek uzsākta 4. sezonas filmēšana, kļūst zināms pirmā sērijas nosaukums („Scylla”) un parādās pirmā Fox preses relīze par notikumiem 4. sezonā. Iznāk 3. sezonas DVD.

Jūnijs
Jaunās sezonas filmēšana notiek pilnā sparā un parādās gan pirmie attēli, gan arī video klips. Kļūst zināms, ka seriālā būs vēl viens galvenais varonis, hakeris vārdā Rolands Glens. Šajā laikā Kompānijas slepkava Penrabs acīmredzot tiek pārsaukts par Vaijatu. Uzzinām, ka sezonas pirmā sērija „Scylla” būs dubultgara, lai gan, kā noskaidrojās vēlāk, vienkārši vienā dienā tiks translētas divas sērijas. Ir zināmi arī pirmo četru sēriju nosaukumi.

Jūlijs
Parādās jauns video klips ar ieskatu 4. sezonā, kā arī galveno aktieru kopbilde, ko es izmantoju, lai izveidotu jaunu bloga baneri. Tiek ziņots, ka Mollija seriālā tomēr neparādīsies, tomēr tiekot aktīvi strādāts pie seriāla atzara Prison Break: Cherry Hill scenārija. Parādās arī informācija, ka 4. sezonā Saimnieks varētu sadarboties ar Grečenu, izveidojot īsti ellišķīgu duetu.

Augusts
TV3 ir apņēmies turpināt tradīciju, tāpēc paziņo, ka ar 1. septembri sāks rādīt 3. sezonu, ko var redzēt arī TV6. 4. sezonas 1. sērijas translācija tiek pārcelta uz 1. septembri. Viens no seriāla producentiem Zeks Estrins izpļāpājas, ka 1. sērijā mirs divi galvenie varoņi. Vienu no viņiem bija viegli atšifrēt (Svilpotājs), taču otru tā arī nesagaidījām – acīmredzot mainījās plāni. Fox publicē visu galveno sezonas varoņu bildes, kurās varam kārtīgi apskatīt arī Vaijatu, Selfu un Rolandu Glenu. 4. sezonas pirmizrāde tuvojas aizvien tuvāk, varam apskatīt aizvien vairāk bildes un video rullīšus ar ieskatiem pirmajās sērijās.

Septembris
Pirmās un otrās sērijas pirmizrāde! Tomēr skatītāju reitingi ASV nav tik iepriecinoši, kā varētu cerēt – pirmo dubultsēriju ASV noskatījās tikai 6.5 miljoni skatītāju, kas bija mazāk, nekā pat 3. sezonas 1. sērijai (7.5 miljoni), par pirmajām divām sezonām nemaz nerunājot. Taču mēs visi zinām, ka seriālu neskatās tikai ASV.

Oktobris
4. sezona iet pilnā sparā, katru nedēļu ir jauna sērija, taču man jau atkal ir uznācis besis rakstīt. Es nosolos nerakstīt garus sēriju aprakstus, taču pēc neilga laika savu solījumu nemanot esmu lauzis.

Novembris
Rekorda mēnesis – veseli septiņi raksti blogā! Parādās šokējoša informācija, ka Maikla māte varētu būt dzīva, kā arī sākas runas, ka 4. sezona varētu būt arī pēdējā – reitingi turas 6 miljonu skatītāju robežās ASV teritorijā. Kā iespējams bonuss faniem tiek minētas divas papildus sērijas, kuras varētu translēt uzreiz pēc 22. sērijas pavasarī, vai arī piedāvāt noskatīties tikai 4. sezonas DVD komplektā.

Decembris
Turpinās runas, ka 4. sezona ir pēdējā, joprojām nekas konkrēts nav zināms. Tiek translēta 16. sērija, kas pirms garā ziemas pārtraukuma ir pēdējā, ar jaunām sērijām solot atgriezties pavasarī. No dažiem avotiem ir zināms, ka tas notiks aprīlī. Par Prison Break: Cherry Hill nekādu ziņu nav, vien baumo, ka projekts pagaidām ir atlikts uz nenoteiktu laiku. Varbūt tāpēc Grečena tika atstāta pusdzīva?

Noslēgumā piedāvāju interesantus statistikas datus par aktivitāti blogā 2008. gadā, izmantojot Google Analytics:

  • 14505 unikālie apmeklētāji.
  • Vienas dienas apmeklētāju rekords – 322 cilvēki (2. septembrī).
  • Bloga regulārie lasītāji (vairāk nekā 50 reizes) – 2652 cilvēki.
  • 44 raksti (ieskaitot šo) – vidēji sanāk viens raksts astoņās dienās. It kā nav daudz, taču lielākā daļa no tiem ir īsti blāķi. :)
  • 451 komentārs – 2007. gada statistika ar šo vienkārši nobāl. Vislielākais komentāru skaits vienā rakstā – 31.
  • Viens lasītājs apmeklējuma laikā blogu lasa vidēji 2 minūtes un 14 sekundes.
  • Vairāk nekā 100000 klikšķu blogā, kas ir iespaidīgi, jo parasti bloga lasīšanai nav nepieciešams neviens klikšķis.
  • Mūs lasa arī tautieši Norvēģijā, Lielbritānijā, Īrijā, Lietuvā, ASV, Zviedrijā, Igaunijā, Vācijā un daudzās citās valstīs.
Liels paldies jums visiem un laimīgu Jauno gadu!

18 comments:

  1. Labs darbs kas padariits shajaa gadaa! Liels Tev paldies un bagaatiigu jauno gadu!! Lai izdodaas!!!

    Un manupraat 5taa sezona nav vajadziiga, es buutu laimiigs ja viss ljoti skaisti beigtos jau 4tajaa!

    Laimiigu Jauno gadu!

    AtbildētDzēst
  2. Jā, tiešām labs raksts/pārskats!
    Paldies autoram!
    Laimīgu jauno...

    AtbildētDzēst
  3. mēs esam labākie!
    un PB arī :)

    AtbildētDzēst
  4. btw
    kur var apskatīt sava bloga statistiku?

    AtbildētDzēst
  5. Tev vajag izveidot kontu iekš Google Analytics (www.google.com/analytics), tad iekopēt ģenerēto kodu bloga lapas kodā un kādas diennakts laikā tas tiks apstiprināts. Pēc tam tiks sākta apkopota statistika.

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par šo blogu,prieks, ka vēl var palasīt...turklāt ļoti interesanti raksti. PALDIES. un laimiigu jauno gadu! :]

    AtbildētDzēst
  7. Arturčik, paldies, ka dari to, ko dari! Starp citu uzdūros vienai intervijai, kur Persels fantazē par savu nākotni un šādi tādi čuksti par seriāla turpināšanos.
    http://www.smh.com.au/news/entertainment/tv--radio/relief-at-no-more-shackles/2008/12/29/1230399094828.html

    AtbildētDzēst
  8. Lasīju vienā rakstā, ka ķīnieši katru otrdienas vakaru seriālu lejuplādē 140 miljonus reižu. Lūk jums atrisinājums - lai scenāristi 5. sezonas darbību pārceļ uz Ķīnu. Šanhaja ir vairāk nekā piemērota. Kā arī Singapūra, Taizeme u.t.t. Un lai FOX TV vairs seriālu nedemonstrē ASV, bet gan sarunā ar kādu slavenāko Āzijas TV. Ieguvumi vairāk nekā pārliecinoši - ja jau ASV reitingi krīt, lai vairāk neskatās, neviens nespiež, bet ja to mēr gribēs redzēt 5. sezonu - lai kačā no neta tāpāt kā pārējā "civilizētā" pasaule :)
    Tālāk - Ķīnā tas radītu eksploziju, manuprāt, no 140 miljoniem skatītāju uz 250 vismaz.
    Pārējā pasaulē ārpus US reitingi saglabātos tagadējā līmenī.
    Ko vēl vairāk vajag....Ja jau ASV uzņēmumi savas rūpnīcas pārceļ uz Ķīnu un daļēji strādā tās tirgum, kāpēc to nedarīt ar izklaidi.
    Tikai ko par to teiks Ķīnas komunistiskais Tēvs Mao Dzeduns vai kāviņuturtagadsauca...Suņ Huj Včai nē, bet Hu Dzintao gan laikam...

    Arturxhix - ja tev ir kaut kāds FOX e-pasts - nosūti viņiem šito ideju. Autoratlīdzību piekrītu dalīt ar Tevi uz pusēm.

    AtbildētDzēst
  9. Man tava ideja pārāk laba nešķiet ! Kā tu pats domā ??? Izlaušanās kļūtu par Japāņu seriālu ! Neviens vairs viņu neskatītos (vismaz es nē) !

    AtbildētDzēst
  10. Ar šiem pašiem aktieriem, tikai filmētu Āzijā. Tu varbūt neesi pamanījis, bet Āzijā debesskrāpji tagad ir lielāki un smukāki, nekā ASV.
    Pie tam, Ķīna jau tagad pretendē uz pasaules ģeopolitiskā centra statusu, tā kā te būtu sižets arī visām mistērijām ap varas sadalīšanu u.t.t.

    AtbildētDzēst
  11. Vispār Dzhavaharlars man tava doma tīri patīk. :)

    AtbildētDzēst
  12. Paldies arturchix par blogu .! :)

    AtbildētDzēst
  13. a kaa var izdzeest, piem ja esi izveidojis kontu saraxtiijis kur tev vajadziiga statistika visu saglabaajis ,un taa adrese naw taa iista vai vairaa nevajg kaa var izdzeest ?

    AtbildētDzēst
  14. Sveiki, vai kāds varētu pateikt kā saucas dziesmu 3.sezonas pedēja sērija, tad kad Maikls brauca ar mašīnu..

    AtbildētDzēst
  15. Rebekah Del Rio - Llorando (Crying)

    AtbildētDzēst
  16. vai ir kādi jaunumi???

    AtbildētDzēst
  17. Nekādu jaunumu šobrīd nav, tāpēc būs jāpaciešas. ;)

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!