18 aprīlis, 2009

Rupjo kļūdu birums

Ģenerālis tiek nodots, Kristīna liek snaiperim nogalināt pašas dēlu – šie laikam bija 17.sērijas lielākie pārsteigumi, ko es negaidīju. Bet nu par visu pēc kārtas.

Sērija sākas ar to, ka ģenerālis Krancis atrod īpatnēju veidu, lai motivētu Linku, Mahounu, Saimnieku un Selfu ātrāk sameklēt Scylla, proti, katram tiek nosūtīta aploksne ar katram dārga cilvēka foto. Mēs pēkšņi uzzinām, ka Saimniekam ir arī mamma, par kuru seriālā līdz šim vispār nebija ne vārda, un pēc sejas izteiksmes izskatās, ka par to nesen uzzinājis arī pats Saimnieks, taču scenāristiem kaut ko taču vajadzēja izgudrot, lai Saimnieks sajustos apdraudēts. Izskatās, ka mēs tā arī neko neuzzināsim par Selfa sievu/draudzeni/mīļāko/sievieti, kura redzama foto, taču skaidrs ir viens – arī Selfs sajutās apdraudēts. Vienkārši sakot, visi sajutās apdraudēti. Links sazvanās ar Kranci un pauž savu neapmierinātību ar šādiem trikiem, taču ģenerālis viņam pastāsta, ka Maikls ir izbēdzis no Kompānijas ķetnām, un tās aģenti tagad viņu medī rokā, lai nošautu pie pirmās izdevības.

Kamēr Kompānijas aģenti dzenā rokā Maiklu, tas seriāla galvenajam varonim kopā ar Sāru netraucē iekost picu, taču viņu idilli pārtrauc kārtējais Kompānijas slepkava, kurš ir tik nemākulīgs, lai ne tikai viņus nenošautu, taču arī ātri pazaudētu. Es, protams, saprotu, ka galvenajiem varoņiem parasti ir īpaši augsts koeficients spējai izvairīties no nāvīgām lodēm. Maikls ar Sāru nostopē kādu kamazu un lūdz viņus aizvest uz Maiami, paslēpjoties kravas nodalījumā. Izskatās, ka viņus tomēr pamanīja vietējie policisti, kuri, protams, bija uz vienu roku ar Kompāniju. Bet par to vēlāk.

16.sērijas beigās jeb brīdī, kad tika sašauta Grečena, tika piebeigts arī kaut kāds augsta ranga Kompānijas darbonis jeb Kristīnas Skofīldas labā roka. Viņa kabatās mūsu varoņi atrada kaut kādu atslēdziņu. Ar Googles vai kaut kādu citu palīgierīču palīdzību Mahouns atklāj, kur to var izmantot. Tikmēr Maikls ir sazvanījis Linku un pateicis, ka viņu mamma nezkāpēc vēl ir dzīva, bet Mahouns ir salicis 2+2, ka Scylla tagad atrodas Linka un Maikla mātes rokās.

Ierodoties apartamentos, uz kuriem norādīja atslēdziņa, Links secina, ka ēkā neviena nav, taču atrod Kristīnas atstāto fotogrāfiju, kurā ir redzams Links 4 gadu vecumā un viņa mamma Maikla gaidībās. Tagad mēs beidzot varam izrēķināt Linka patieso vecumu – pieņemot, ka Kristīna dzemdēja pēc pāris mēnešiem, Maikls par Linku ir jaunāks par ~4,5 gadiem. Tā kā mēs zinām, ka Maiklam ir 31 gads, Linkam ir vismaz 35. :D Taču joki ar to nebeidzas – izrādās, fotogrāfija ir viltota un tajā ir paslēptas kaut kādas koordinātas uz automašīnas numura – mūsu varoņi ātri izrēķina, ka tas ir kaut kāds restorāns, un ka Kristīna slepus uzaicina Linku uz sarunu. Links uzpūšas un saka, ka dosies viens.

Tikmēr ģenerālis savā limuzīnā vizinās ar vienu no Scylla kartiņas turētājiem Orenu, kura loma nu ir manāmi mazinājusies, jo kāda jēga turēt kartiņu, kura vairs neko neglabā? Krancis savam padotajam pārmet, ka viņš ir ļāvies nokopēt savu kartiņu, taču saruna beidzas īsi – tuksneša vidū limuzīns piebrauc pie vēl viena autiņa, Orens un šoferis veikli izlec no limuzīna ārā un uzsauc „Ardievu, Džonatan!”. Ģenerālis saprot, ka joki mazi un mēģina izkāpt ārā, taču nevar atbrīvoties no drošības jostas. Tikmēr Orens ar šoferi iekāpj otrajā autiņā, uzdod gāzi un izvelk detonētāju, lai ģenerāli aizsūtītu uz Elli. Bang!! Jāsaka, ka es biju patiesi šokēts, taču zināju, ka Krancis kaut kā izdzīvos, jo viņa vārds figurē arī nākamajās sērijās. Jā, tā arī notika – mūsu plikpaurainais nelietis tomēr bija uzspējis pārgriezt drošības jostu un izmesties ārā nelielu brīdi pirms sprādziena, bet vēlāk viņu savāca Kompānijas helikopteris. Kristīna dusmīga zvana Orenam, ka Krancis tomēr ir dzīvs – viss skaidrs. Vispār diezgan nožēlojami, ka pēdējā laikā Kompānijas darboņi sāk pieļaut tik rupjas kļūdas, taču laikam arī Krancim ir augsts izdzīvošanas koeficients. Kā jau parasti, ne tikai galvenajiem varoņiem, bet arī galvenajiem ļaundariem. Kristīna dod komandu Orena šoferim viņu nošaut – pavēle izpildīta. Krancis dusmīgs zvana Kristīnai un kā savam padotajam pieprasa atklāt, kur viņa atrodas, taču Kristīna izliekas, ka par notikušo neko nezina.

Atgriežoties pie Maikla un Sāras piedzīvojumiem, viņu kamazu tuksnesī nostopē kāds policists, kurš, protams, ir Kompānijas aģents. Pārliecinājies, ka tā kravas nodalījumā slēpjas divi slepeni balodīši, viņš šoferi nošauj un abus gūstekņus tagad kaut kur ved. Taču tā darīt ir vieglprātīgi, ja kamazā ir ieslodzīts kāds bēdīgi slavens inženieris, kuru neapturēja ne Fox River, ne Sonas mūri. Maikls atrod veidu, kā atlauzt vaļā durvis un ar Sāru izlec ārā. Depīgais Kompānijas darbonis metas viņiem pakaļ, līdz skrējiens beidzas kaut kādā pamestu ēku kompleksā. Maikls kā viltīgs kūmiņš pielavās viņu nolaupītājam no muguras, uzsit ar bomi, un upuris pakrīt pusbeigts, vien lai spētu izdvest, ka viņu nesūtīja ģenerālis. Trīs reizes miniet, kurš cits, taču jums pietiks ar vienu.

Ierodoties restorānā, Links sastop savu mammu, pēc nelielas sarunas, kāpēc viņa pametusi savus bērnus blablabla, Kristīna lūdz Linkam dot viņai divas dienas, lai izrēķinātos ar Kompāniju, un tad Links ar Maiklu beidzot būs brīvi. Paklausīgais Links pamāj ar galvu un dodas prom.

Saimnieks mēģina izmantot savas runas dotības, lai iekļūtu kādas baznīcas slepenās telpās, uz kurām noveda viņu atklājumi, taču vietējais priesteris secina, ka Saimniekam ir pārāk tumša dvēsele, un tāpēc viņam ir jādodas prom. Tas Saimnieku pamatīgi aizvaino, tāpēc viņš atgriežas ar papildspēkiem Mahouna un Selfa personā un pēc dažādiem piedzīvojumiem atklāj, ka baznīcas noliktavā tiek glabāti ieroči un viltoti personu apliecinoši dokumenti. Mahouns saka, ka tas nav uz labu un Kristīnai kaut kas ir padomā.

Ierodas Links, kurš saka, ka mamma viņam lūgusi dot divas dienas, lai izrēķinātos ar Kompāniju, taču Mahouns uzskata, ka viņa melo. Kristīnai padomā ir kaut kāds nelietīgs plāns, kurā ir iesaistīti daudz ieroči un viltoti dokumenti. Links savelk skābu ģīmi un vēlreiz grib doties runāt ar Kristīnu, taču Mahouns brīdina – ja viņa Linkam prasīja divas dienas laika, tas bija brīdinājums ātrāk nerādīties. Taču skūtgalvainajam Einšteinam liekas, ka viņš zina labāk, un vienalga dodas ciemos. Ierodoties tikšanās vietā, viņu jau gaida snaiperis uz jumta – Kristīnas jaunā labā roka prasa, kāda būs komanda, vai šaut? Linka mamma kādu brīdi novaikstās un saka „Šaut!”. The end.

Lūk, arī nākamās sērijas reklāmas rullītis!

14 comments:

  1. Tikko noskatijos sēriju. Man patika!! Nākamās būs vēl labākas noteikti.. :))
    Paveicās krancim ka izmuka knapi..
    Un tiešām Linku nošauj? :o

    AtbildētDzēst
  2. Tagad mana karta prasit, kur "nopirki" seriju? Man vecais kompis aizgaja uz labakiem medibu laukiem ar visiem veikalu adreshiem. Ja vari, atsuti uz maijapet@inbox.lv

    AtbildētDzēst
  3. Sērija +/- patika.

    AtbildētDzēst
  4. Tas snaiperis nebija Kelermans?

    AtbildētDzēst
  5. labs apraksts, arturchix. var redzēt, ka jauno sēriju gaidot esi uzkačājis skilu. ;D

    18ās sērijas treilerī sasmējos par šito - 'you could go to prison for this'
    'which one?' :D

    AtbildētDzēst
  6. Nea, snaiperis man skiet bija vienkarsi snaiperis

    AtbildētDzēst
  7. Līva, tas moments tiešām bija labs. :D

    AtbildētDzēst
  8. njaa prison break iet uz beigām. mani tikai intresē, vai šis blogs sturpinās savu darbību arī pēc tam?

    AtbildētDzēst
  9. njaa...gan jau Linkam būs buletproof veste uzvilkta.

    AtbildētDzēst
  10. Jeb izglābs mob. tel. krūšu kabatā

    AtbildētDzēst
  11. kad beidzot novaaks Rapaportu...kretinee vins

    AtbildētDzēst
  12. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  13. Mans apraksts kavējas, jo tikko atgriezos no ceļojuma. ;)

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!