15 septembris, 2008

Sukres glābējzvans

Trešās sērijas „Shut down” svarīgākais notikums - Sukre izglābj bandu, misiju un iespējams, pat cilvēces vai vismaz ASV nākotni (spriežot pēc misijas svarīguma), nosūtot nieka īsziņu. Bet par to mazliet vēlāk.

Kā jau jūs noteikti atceraties, pirmā dubultsērija beidzās ar to, ka Maikls atskārta, ka atrastajam Scylla daiktam ir slēptais koeficients 6 jeb citiem vārdiem – lai misiju uzskatītu par paveiktu, jāpareizina atrastais rīku skaits (tikai viens) ar 6. Par to viņš sirsnīgi izrunājas ar Donu, nekautrējoties izmantot dažādus epitetus, taču Dons stingri pauž pārliecību, ka gan jau banda atradīs arī pārējās piecas Scylla daļas.

Maikls ar šiem jaunumiem atgriežas kopmītnēs, kur tie netiek uzņemti īpaši atsaucīgi, jo sevišķi neapmierināts izskatās Beliks. Šajā bezcerīgajā situācijā, kad A komandai vairs nav ideju, kur ko meklēt, aziātu hakeris a.k.a. Rolands Glens paziņo, ka viņa kopējamais aparāts, ar ko viņi iepriekšējā sērijā nosūknēja datus no pirmā Scylla rīka, ir uztvēris kaut kādus e-pastus no Takshorna datora, no kuriem viens kodētā veidā liecina, ka šodien Stjuarts Takshorns piedalās kaut kādā Scylla tikšanās. Taču, lai atklātu tikšanās vietu, varoņiem nav otra e-pasta, jo kā paskaidro Mahouns (kuram galva beidzot ir atsākusi strādāt pēc vienas sezonas pauzes), svarīgi veči svarīgus datus nesūta vienā e-pastā uzreiz, bet gan divos un pie tam vēl nošifrē. Divi plus divi un Maikls izrēķina, ka viņiem ir jāielaužas kaut kādā pašvaldības ēkā, lai no serveriem nokopētu nepieciešamo e-pastu.

Kamēr Sāra muļķo apsargu, Maikls un Rolands tiek pie serveriem. Izrādās, ka sargs tomēr nav galīgi vakarējais, jo ir pamanījis, ka trūkst viņa caurlaides, ko nočiepa Sāra, lai iedotu Maiklam. Kamēr viņš draud izsaukt policiju, Maikls nospiež trauksmes signālu, Sāra aizlaižas, bet Maikls un Rolands, ak vai, paliek iesprostoti serveru istabā, kurā, hehe, tiek izsūknēts skābeklis, lai apdzēstu tā saucamo ugunsgrēku. Taču viņus izglābj Links, kurš ar cirvja palīdzību izdauza logu, lai šamējos izglābtu. Protams, svarīgo e-pastu viņi atrada un nokopēja.

Sukre ar Beliku novēro Takshorna apartamentus, lai mēģinātu uzzināt norunātās tikšanās vietu. Beliks pavisam nopietni piedāvā Sukrem kopīgi laist ļekas prom uz Meksiku, par ko jaunais papucis ir dusmīgs. Kamēr viņi diskutē, pēkšņi no krūmiem izlien FIB aģenti un šos grasās apcietināt. Sukre ātrumā izvelk mobilo, uzšņāpj pāris burtu īsziņu, to nosūta un padodas. Kā mēs vēlāk uzzināsim, šādā kritiskā brīdī Sukre neaizmirsa īsziņas beigās pielikt tik svarīgu lietu kā punktu, ko, kā mēs visi zinām, nu nevar uzklikšķināt ar pāris spiedieniem. Lai nu kā, Sukres īsziņu ar tekstu „Bēdziet!” saņem A komanda savās kopmītnēs, kas nu ātri sametas savā trolejbusā un laižas prom. Izrādās, ka tieši laikā, jo klāt jau bija Dons Selfs ar saviem palīgiem. Kāpēc pēkšņi šāda jezga? Izrādās, Selfa tiešais priekšnieks nolēma kancelēt visu operāciju pēc tam, kad uzzināja par Scylla slēpto koeficientu, kas viņam nepavisam nepatika.

Bēgot no aģentiem Maikls saliek kopā abas e-pasta vēstules un atšifrē tikšanās vietu. Aizbraucot uz šo vietu, viņus visus, izņemot Maiklu, tomēr apcietina FIB. Tikmēr Maikls atklāj, ka Takshornam šī nav vienkārša tikšanās, bet gan šī ir visu sešu Scylla īpašnieku kopsapulce, kurā laikam runāja, kā dominēt pār šo pasauli. Nofilmējis to ar savu mobilo, Maikls padodas aģentiem un iedod Donam savu mobilo. Visi apcietinātie varoņi tiek tomēr atbrīvoti, jo tagad ir parādījusies cerība, ka misiju vēl ir iespējams izpildīt.

Paralēli šiem notikumiem Saimnieks ar Svilpotāja viltus identitāti vārdā Kols Fīfers iekārtojas jaunos apartamentos, ēd picu un skatās XXX filmas, kā arī norunā darba interviju ar Gate Corporation prezidentu Gregoriju Vaitu. Savukārt Vaijats visu sēriju piknikoja ar Brūsu Benetu, pēdējo mazliet sazāļojot cerībā, ka viņš atklās, kur ir Maikls un Linkolns. Taču Brūss tikai pasaka, ka Sāra ir Losandželosā, ar ko Vaijatam pietiek, lai uzsāktu meklēšanu. Izskatās, ka ar Brūsu un pikniku ir cauri.

Nākamā sērija – jau šodien! Aprakstu uzrakstīšu kaut kad parīt vai aizparīt, tagad noskatāmies ieskatu nākamajā sērijā, kurā satiekas sen neredzēti čomi. :)

9 komentāri:

  1. Labs apraksts, tikai mazliet par vēlu.
    Tas video man lika nenormāli gaidīt jauno sērīju, jo mazais samplis bija reāli iespaidīgs manām acīm.

    AtbildētDzēst
  2. Centīšos nākamreiz uzrakstīt laicīgāk. :)

    Skats ar Saimnieka šoku rullītī ir miljona vērts.

    AtbildētDzēst
  3. Tiesa, kas tiesa.

    AtbildētDzēst
  4. neviens teikums par linkolnu un mahounu? Tas taču man liekas bija diezgan nozīmīgs pavērsiens.

    AtbildētDzēst
  5. Jā, tā bija laba odziņa ciktāl jau apnikušajā spriedzē un baismīgo skaņas celiņu jūklī...tagad it kā var paredzēt, no kuras rokas mirs ļaunais killers....

    AtbildētDzēst
  6. arturchix uzaicini mani draugos,man tev kas jautājams.;)
    atradīsi mani-Raitis Gobiņš.

    AtbildētDzēst
  7. Ok,tad tikai uzaicinājuma tekstā pasaki ka tas esi tu.;)

    AtbildētDzēst

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!