25 oktobris, 2007

Izlaušanās traucējumi

Pēc divu nedēļu ilgas ciešanās trešās sezonas piektajai sērijai „Interference” jeb "Traucējumi" šo pirmdien bija pirmizrāde TV kanālā FOX. Piedāvāju nelielu atskatu ar pāris maniem komentāriem uz sērijā notiekošo.

Maikls no cietuma plāno izbēgt jau rīt gaišā dienas laikā, jo pa nakti apkārt cietumam patrulē sargu džipi. Viņš uzdod Linkolnam nokārtot transportu, kurš tagad visus darbus dara kopā ar Sofiju, uz kuru vienā momentā paskatījās tā, ka man uzreiz galvā radās teorija: Linkolns + Sofija, tagad vientuļais Maikls + Sjūzena (oho, traka ideja!), bet Svilpotājs noteikti ir ļaunais un Sofija viņam noteikti iedos kurvīti, kad uzzinās, ka viņš ir kaut kāds nelietis.

Maikls cietumā no zila gaisa sadabū binokli (vispirms kabeļtelevīzija, tagad binoklis, pēc tam gan jau kur būs arī džakuzi) un cītīgi pēta sargu ikdienas kārtību un izdara svarīgus secinājumus. Viņš binokli pārlauž uz pusēm un ar Svilpotāju nolūko divus sargu torņus.

Sukri uz ielas uzrunā Lečero brālēns Augusto, kuram ar iepriekšējo cietuma kapraci bija noslēgta vienošanās slepus ienest cietumā kontrabandu. Sukre piekrīt to izdarīt par 5000 dolāriem un viss izdodas, taču Augusto tagad uzskata, ka viņam tā būs jādara arī turpmāk, par ko Sukre nav visai priecīgs. Paciņu cietumā savāc Semijs, Lečero melnais rokaspuisis, taču mums neparāda, kas ir paciņā. Man ir sajūta, ka Semijs uzmetīs Lečero.

Maikls un Svilpotājs ir nonākuši pie svarīgiem secinājumiem, pētot sargu torņus – katru dienu vienam sargam sešas minūtes ir apgrūtināta redzamība, jo acīs spīd saule. Otrs sargs regulāri bīda sava TV antenu, kad ir signāla traucējumi. Maiklam uzreiz rodas ģeniāla ideja, ka no parastas mikroviļņu krāsns (kura, protams, ir pieejama cietumā) var uzbūvēt īstu elektromagnētisko bumbu, kuru ieslēdzot rodas traucējumi visām elektriskajām ierīcēm noteiktā rādiusā. Viss ģeniālais rodas no vienkāršā.

Cietumā tiek ievests kaut kāds jauniņais, kurš sakās pazīstam Svilpotāju ar citu vārdu, kurš savukārt par to ir manāmi satraukts, taču visu noliedz (viņš ir zvērināts nelietis, es to jūtu). Jauniņais sāk arī izspiegot Maikla un Svilpotāja pētnieciskās aktivitātes, taču ne uz ilgu laiku, un saņem Mahouna brīdinājumu nelīst tur, kur nevajag. BTW, kad beidzās šī sērija, šis jauniņais pamanījās parādīties arī seriāla „Izredzētie” otrās sezonas piektajā sērijā, it kā nepietiktu ar jau Izlaušanos.

Linkolns ar Sofiju brauc pa mežu un meklē vietu, kur varētu turpināt Maikla tālāko bēgšanu, taču viņus aptur policija un aiztriec projām. Taču policistu vadonis uzsver, ka viņš Linkolnu atcerēsies, un ja jau viņš tā teica, tad gan jau viņi tiksies vēlreiz, lieciet lietā iztēli.

Maikls turpina lūrēt pa binokli uz sargu torni, taču neveiksmīgā kārtā viņš sevi nodod un sargs viņu pamana un sāk šaut. Cietumā uzreiz ierodas pulkvedis Eskamilla (kurš izskatījās tikpat nešpetns kā Beliks no pirmās sezonas) ar veselu armiju un Maikla kamerā atrod binokli. Viņš piedraud Maiklu nošaut un prasa paskaidrot, kāpēc Maikls uz viņu lūrēja pa binokli, taču visu vainu uzņemās Svilpotājs, kuram brīnumainā kārtā izdodas cietumsargiem iestāstīt, ka viņš ar to pētījis putniņus! Kā redzams, tai putnu grāmatiņai bija arī cita jēga. Taču šim pasākumam ir arī nopietnākas sekas – Maikla kamera tagad ir aizslēgtas ar važām, kur atrodas visa viņa mantība, ieskaitot mikroviļņu krāsni jeb elektromagnētiskā bumba. Maikls ir izmisumā, plāns ir jāmaina, laika paliek aizvien mazāk, tuvojas kulminācija.

Tikmēr Linkolnam ir kaut kāds savs plāns, un viņš dokos nopērk kaut kādas mantas un tad ar Sofiju dodas uz pludmali, kur aprok kaut kādu kasti (nē, ne to). No šīs vietas 12 jūdzes tālāk sākas starptautiskie ūdeņi, tātad viņi plāno bēgt pa šejieni. Varbūt kastē ir kaut kāds spridzeklis? Varbūt izlēks ārā klauns uz atsperes un nāvīgi nobiedēs pakaļ skrienošos cietumsargus? Redzēsim. Šajā momentā Linkolns tā viltīgi paskatās uz Sofiju, lasīt manu teoriju raksta sākumā.

Man visu laiku krita uz nerviem, ka ģeniālais Mahouns, kurš spēja sadzīt pēdas pašam Skofīldam, pats nevarēja nākt klajā ar nekādām idejām un visu laiku uzplijās Maiklam, ko tagad darīsim utt. Nu tad beidzot – no savas kameras viņš ir pamanījis, ka kapteinim Hurtado garšo kafija un tas viņus kaut kā izglābs. Acīmredzot to kafiju kaut kur var dabūt cietumā un ar to vietu Maiklam un Co tagad ir plāni. Paliek aizvien interesantāk!

Nobeigumā man ir gan labas, gan sliktas ziņas. Sliktā ziņa – nākamnedēļ jaunas sērijas nebūs, man liekas, ka amīši svin vai nu savu Helovīnu vai beisbolu vai kaut kādu citu nacionālo pasākumu. Taču labā ziņa – pēc divām nedēļām rādīs divas sērijas pēc kārtas! Te ir neliels video rullītis par šajās sērijās notiekošo – nevaru sagaidīt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!