05 oktobris, 2007

Trešā sezona turpinās!

Neliels apkopojums par Izlaušanās trešās sezonas trešo sēriju "Call Waiting", kurai pirmizrāde bija šo pirmdien.

Pie Linkolna ierodas Sukre, kuram ir nepieciešama nauda - viņu interesē nevis pāris dolāri, bet gan daļa no tās 5 miljonu vērtās somas, kura tagad peld Panamas ūdeņos. Linkolns paziņo, ka šī soma ir pazudusi, un Sukre atsakās viņam palīdzēt meklēt Sāru un Eldžeju. Tā vietā viņš pārdod savu ieroci un nopērk kārtīgu grādīgo.

Izrādās, ka Lučero prieks par Maikla varoņdarbu iepriekšējā sērijā bija īslaicīga vājuma izpausme - tagad, kad Maikls viņam piedāvā sadarboties, Lučero viņu vienkārši atšuj.

Linkolns Sjūzenai paziņo, ka Maikls Svilpotājam nepalīdzēs izlausties, ja vien nedabūs aprunāties ar Sāru. Sjūzena nepiekrīt, bet Maikls uzzina, ka Sonas cietumā vienam ieslodzītajam ir mobilais - trīs reizes miniet, kuram. Maikls satiek Saimnieku un prasa, lai viņš sagādā viņam Lučero mobilo, jo kā nekā Saimnieks tagad ir Lučero bandas loceklis. Protams, Saimnieks par tādu lūgumu tikai pasmejas, taču Maikls viņam atgādina, ka panamieši ir reliģioza tauta, un ka viņi necieš tādus noziedzniekus, kuri ir pastrādājuši tādas netiklības, ar ko Saimnieks ir bēdīgi slavens. Citiem vārdiem, ja Saimnieks viņam nepalīdzēs, Lučero saņems Saimnieka biogrāfijas kopotos rakstus. Saimnieks ir spiests palīdzēt.

Mahouns tiekas ar sev nozīmēto advokātu, kurš viņam paziņo, ka viņa lietu tiesā izskatīs pēc...gada. Mahouns ir pārskaities un brīdina, ka ja viņš nedabūs savas baltās ripiņas, kas nomierina viņa nervus, citiem var klāties plāni. Kad advokāts dodas prom, izskatās, ka Mahounam tūlīt būs nervu sabrukums. Tikmēr Svilpotājs mēģina iedraudzēties ar Mahounu un izprašņā viņu par Maiklu un viņa motīviem. Mahouns viņam saka, ka Maiklam rūp tikai sev tuvie cilvēki, bet par pārējiem viņam ir nospļauties, tādiem, kā Svilpotājs.

Pēc tikšanās ar Svilpotāju, Sofija cietuma apmeklētāju pierakstos pamana, ka Maiklu šodien ir apmeklējis Linkolns Barouzs, ar viesnīcas adresi. Viņa izseko Linkolnu un kārtīgi izrunājas, kas ir kas, ka Linkolns tiek šantažēts, bet Sofija joprojām ir pārliecināta, ka Svilpotājs ir parasts zvejnieks.

Beidzot Svilpotājs Maiklam izstāsta visu (vismaz tā šķiet), kas viņš tāds ir, kā viņš šeit iekļuva, kāda nozīme bija bankā noglabātajai grāmatiņai par putniem. Viņš agrāk nodarbojās ar pārvadāšanas biznesu uz lielajiem ūdeņiem. Reiz viņam kāds piezvanījis un esot interesējies, kur viņš esot aizvedis kaut kādu dabas pētnieku, kurš esot ņēmis ūdens paraugus. Viņš atbildējis, ka vairs neatceras, taču kopš tā brīža viņam pastiprinātu uzmanību esot pievērsuši specaģenti. Tad notika tas negadījums vietējā Panamas krogā, viņš tika apsūdzēts liela vietējā čiekura slepkavībā un tika nogādāts Sonā. Kompānija, kas grib panākt, lai viņš izlaužas no cietuma, ļoti grib uzzināt, kur tagad atrodas šis dabas pētnieks. Šajā grāmatiņā ir piefiksēta visa informācija par viņa ceļojumiem, un tā palīdzētu viņam šo cilvēku atrast. Maikls viņam netic.

Saimnieks uz laiku "aizņemas" Lučero mobilo un Maikls aprunājas ar Sāru, kura viņam mēģina dot kaut kādus mājienus, kur viņa tiek slēpta. Lučero nāk atpakaļ, mobilais tiek nolikts vietā, un Maikls knapi izsprūk no lielām nepatikšanām. Taču Lučero pamana, ka mobilais nav pareizi uzlikts uz uzlādēšanu un atzvana pēdējam numuram. Viņš sazvana Linkolnu, un savstarpējā mēmā sarunā abas puses saprot, ka kaut kas nav kārtībā. Semijam, kurš ir Lučero labā roka, rodas aizdomas, ka pie visa ir vainīgs Saimnieks un piedraud viņam. Taču Saimnieks nepaliek atbildi parādā un sāk kūdīt Lučero, ka viņa pārējie padotie grib atbrīvoties no Lučero ietekmes, Lučero ir par ko padomāt.

Linkolns pēc Maikla norādēm atrod Sāru un Eldžeju, taču nespēj viņus izglābt, jo tiek aizkavēts, kamēr viņi tiek pārvietoti uz citu vietu. Maikls sāk meklēt iespējas, kā izbēgt no cietuma un viņam rodas kaut kāda ideja. Sjūzena piezvana Linkolnam un pasaka, ka viņa labi saprot Linkolna rīcību, taču Kompānija šādu rīcību necietīs. Viņa liek noiet Linkolnam uz garāžu, kur viņu gaida paciņa. Drebot Linkolns atver kasti un izskatās, ka ir šokēts - ir tāda sajūta, ka kastē ir galva...

Brrrr! Tā jau man likās, ka būs kaut kādas atskaņas no filmas "Septiņi", taču es ļoti, ļoti ceru, ka tā nav Sāra. Ja tā būtu, Maikls nemūžam nepalīdzētu Svilpotājam izlausties un visdrīzāk viņu nogalinātu turpat cietumā - jādomā, ka Kompānija to labi apzinās. Būs kaut kāds cits vēstījums. Nākamā sērija - jau pirmdien! Tikmēr gaidam arī otrās sezonas otro sēriju TV3.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Uzmanību! Publicējot komentāru, lūdzu apsvērt iespēju izvēlēties segvārdu, ar kuru rakstīt! Ir grūti saprast, kurš ko komentē, ja visi komentāri ir anonīmi. :)

Visvienkāršākais veids, kā segvārdu var izvēlēties, ir zemāk esošajā izvēlnē nospiest "Nosaukums/URL". Jau iepriekš paldies par sapratni!